Melissa & Doug klaar om door te breken in Europa

18 juli 2017

Het speelgoed van Melissa & Doug wil de creativiteit, de verbeelding en het pure spelen van kinderen stimuleren. De Amerikaanse speelgoedfabrikant heeft dertig jaar ervaring en behoort wereldwijd intussen tot de top 15 van de industrie. Het Europese verhaal hinkte daarbij nog wat achterop, maar met een vernieuwd team wil Melissa & Doug nu een nieuwe impuls geven aan onze markt.

In 1988 wilde het echtpaar Melissa en Doug speelgoed maken waarmee kinderen van alles zouden kunnen ontdekken. Wat begon met de houten Fuzzy Farm Puzzle groeide uit tot een stevig aanbod met verschillende subcategorieën. De rode draad daarbij is dat het telkens gaat om de kinderen op een oorspronkelijke manier te laten spelen. Op die manier wil men bij Melissa & Doug voor balans zorgen naast de vele activiteiten die kinderen tegenwoordig met smartphones en tablets doen. Oftewel “Take Back Childhood”, zoals het bedrijfsmotto luidt.

Het aanbod van Melissa & Doug wordt aangeleverd vanuit het magazijn in de UK en bevat een hele reeks interessante subcategorieën voor meisjes en jongens van 1 – 6 jr. Deze varieert van verkleedkostuums tot arts & crafts, en developmental toys welke de fijne motoriek van het kind stimuleren en helpen met het aanleren van alledaagse dingen zoals rekensommen, schoenen knopen of sloten openen. Ook play food producten waarmee kinderen op speelse wijze hun eigen maaltijd maken behoren tot het assortiment. En het bedrijf is uitermate sterk in het assortiment van houten puzzels met geluid of andere materialen om de zintuigen te stimuleren. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden, welke de komende maanden zullen worden toegelicht via Kids Universe.

Voor vragen kunt u terecht bij:

Michiel Das – Sales Director Benelux

Tel: + 31 6 121 83 750

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.melissaanddoug.com

Laatst aangepast op dinsdag, 18 juli 2017 16:45
Meer in deze categorie: