ToyChamp bereikt principeakkoord met Colruyt Group over de overname van 75% van de aandelen van Dreamland

26 april 2023
in Retail

Het is geen nieuws dat de retailsector turbulente tijden doormaakt. Dat geldt ook voor de speelgoedsector. ToyChamp heeft met haar focus op winkelbeleving daar goed op gereageerd en heeft daardoor in de voorbije jaren haar marktpositie sterk kunnen verbeteren. Met name in Nederland, waar ToyChamp landelijke dekking heeft met 24 experience superstores, is het merk inmiddels een begrip geworden in de hoofden van vele kinderen, ouders en grootouders, en een bestemming om zich te laten inspireren en informeren. Met “Champy on Tour” heeft ToyChamp bovendien beleving tot een hoger niveau getild, waardoor de retailer samen met haar partners en de inzet van haar gemotiveerde medewerkers kinderdromen waar maakt.

ToyChamp heeft zich de voorbije jaren vooral geconcentreerd op expansie in de Nederlandse markt, daarbij werd de Belgische markt echter niet vergeten. ToyChamp bekleedt in België de positie van sterke regionale speler, met 9 winkels, waarvan 7 in de provincie Limburg. Om haar marktpositie op de Belgische markt verder te versterken is de familie Nolmans, eigenaar van ToyChamp, recent gesprekken opgestart met Colruyt Group over de toekomst van Dreamland. Uit deze gesprekken is gebleken dat beide ketens dezelfde visie delen op de speelgoedmarkt, waarbij beleving in de fysieke winkels en het inspireren van klanten centraal staat.
Bovendien zijn de winkelparken van ToyChamp en Dreamland, met 48 winkels marktleider in België, geografisch erg complementair en vullen ze elkaar dus goed aan. Voornoemde gesprekken hebben er toe geleid dat ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV een principeakkoord hebben bereikt met de huidige eigenaar van Dreamland, Colruyt Group, tot de verwerving van 75% van de aandelen van Dreamland NV.
Koen Nolmans, CEO van ToyChamp zegt hierover: “Als Belgisch familiebedrijf zijn we zeer verheugd om deze intentie aan te kondigen. We kijken ernaar uit om de handen in elkaar te slaan met Colruyt Group, eveneens een Belgische retailgroep, en zo een nieuw perspectief te kunnen bieden aan Dreamland en diens medewerkers. Het is daarbij onze intentie om de merken ToyChamp en Dreamland naast elkaar te laten bestaan, en ook de teams van ToyChamp en Dreamland los van elkaar de beide winkelformules te laten aansturen. Uiteraard zal de ruime expertise die bij beide organisaties aanwezig is ervoor zorgen dat op middellange termijn kennisdeling de beide formules alleen maar zal versterken.”

Laatst aangepast op woensdag, 26 april 2023 16:13
Meer in deze categorie: