Melissa & Doug laat kinderen spelen en leren

28 augustus 2017

Het speelgoed van Melissa & Doug wil de creativiteit, de verbeelding en het pure spelen van kinderen stimuleren. De Amerikaanse speelgoedfabrikant heeft dertig jaar ervaring en behoort wereldwijd intussen tot de top 15 van de industrie. De rode draad daarbij is dat het telkens gaat om de kinderen op een oorspronkelijke manier te laten spelen, oftewel “Take Back Childhood”, zoals het bedrijfsmotto luidt. Op die manier wil men bij Melissa & Doug voor balans zorgen naast de vele activiteiten die kinderen tegenwoordig met smartphones en tablets doen.

Ter ondersteuning van kinderen tussen 0 en 4 jaar heeft het bedrijf een specifieke categorie ontwikkeld, de zogenaamde “Skill Builders”, die erop is gericht de fijne motoriek en ontwikkeling van het kind te bevorderen. Middels verschillende producten worden de belangrijkste “skills” ontwikkeld op het gebied van cijfers, letters, bouwen en fijne motoriek. Hierbij wordt vaak het verband gelegd met alledaagse onderwerpen.

Een van de meest succesvolle producten is het Slotjesbord (26.99 €) om kinderen op een speelse manier bekend te maken met verschillende soorten slotjes. Met de Veterschoen (9.99 €) leren kinderen hun veters strikken. En met het Basic Skills bord (22.99 €) komen kinderen in aanraking met de details die zij met hun kleding iedere dag opnieuw ervaren op vlak van ritsen en knopen. Ook is er een geweldige houten Rekenbus (19.99 €) om de eerste sommetjes te maken.

Verder is er een prachtige lijn houten puzzels variërend van 6.99 € - 17.99 €. Deze bestaat bijvoorbeeld uit Puzzels met Geluid, maar er zijn ook Puzzels waarbij de hele jonge kinderen verschillende materialen kunnen voelen, van bijvoorbeeld een koe of krokodil.

Voor vragen kunt u terecht bij:
Michiel Das – Sales Director Benelux
Tel: + 31 6 121 83 750
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.melissaanddoug.com 

Meer in deze categorie: