Grace is Green selecteert leveranciers met ecologische aanpak

27 juni 2017

Grace is Green is een relatief nieuwe naam met een reeks mooie producten voor de allerkleinsten en hun mama’s. De rode draad in dit verhaal is ecologie.

Het assortiment van Grace is Green bestaat uit vier grote categorieën. Bij de Luiers vinden we de wasbare luiers (die u eerder al in onze nieuwsbrief kon ontdekken), maar ook eco-wegwerpluiers en overbroekjes. Bij Zon & Zwem vinden we oa. zwemluiers en UV-kledij. En Voor Mama’s vinden we wasbare borstcompressen en kraamverband. Tenslotte is er ook nog een reeks Verzorgingsitems zoals dekens, slabbetjes, etc.

“Ecologie is en blijft de belangrijke vereiste bij ons”, aldus Rebecca Denys van Grace is Green. “Wij kennen de firma’s waar we mee werken en vinden het belangrijk dat zij verantwoord ondernemen. En dan bedoelen we niet alleen op vlak van de natuur, maar ook de mens is belangrijk. Het product moet goed zijn voor de gezondheid en de natuur, maar tijdens productie moeten medewerkers juist behandeld worden en een correcte vergoeding krijgen.”

“Er is meer water nodig om één wegwerpluier te produceren dan dat men water verbruikt bij het uitwassen van een wasbare luier gedurende de hele luierperiode van één kindje. Bij de vrouwelijke producten hebben we het kraamverband en de borstvoedingscompressen die uitwasbaar zijn. Deze kunnen mee met een luierwasje, en ook deze zijn herbruikbaar, zodat je geen grote afvalbelt creëert”, zo besluit Rebecca Denys. 

Laatst aangepast op dinsdag, 27 juni 2017 16:51
Meer in deze categorie: