Wild & Soft pakt extra uit met private labelprojecten

27 juni 2024
in Nieuws

Wild & Soft zet verder in op private labelprojecten. Naast hun eigen assortiment ontwikkelt Wild & Soft ook gepersonaliseerde items op maat die bedrijven en hotels aan hun klanten en medewerkers kunnen geven.

Bedrijven die een eigen, gepersonaliseerde mascotte willen ontwikkelen - bijvoorbeeld in de vorm van een sleutelhanger, gadget, of als reuzegrote beer - kunnen daarvoor terecht bij Wild & Soft uit Roeselare, een Belgisch bedrijf dat de zachtste woonaccessoires ter wereld creëert. “We deden vroeger al veel private labelprojecten op de achtergrond, maar willen daar nu meer mee naar buiten komen”, zegt Liesbeth Goeminne van Wild & Soft. “Hoe zotter het idee, hoe liever we het hebben. Voor ons is het een echte uitdaging.”

Ontwerp

Wild & Soft neemt het hele productieproces van het private labelproject in handen. “Op basis van een foto of tekening van een logo of huisdier kunnen we iets laten ontwikkelen en dat dan op een persoonlijke manier aan de klant aanbieden”, zegt Goeminne. “We volgen alles op van A tot Z. We kiezen samen de stoffen, de groottes en de personalisering. We kunnen de stalen herwerken tot de klant 100 procent tevreden is. Zo kunnen we onder hun eigen label of een gezamenlijk label een unieke bedrijfsgadget ontwerpen.”

Onbeperkte mogelijkheden

Volgens Wild & Soft zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. “Bedrijven in de buurt die bijvoorbeeld een dier in het logo hebben of die op zoek zijn naar relatiegeschenken voor medewerkers zijn natuurlijk welkom”, zegt Goeminne. “We kunnen ook bijna levensgrote mascottes ontwerpen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een 2 meter hoge papegaaiduiker die we gemaakt hebben. Alles wordt ontworpen in de typerende Wild & Soft kwaliteitspeluche. We kunnen ook personaliseren in de vorm van een logo of quote op een t-shirt of truitje.”

Relatie

Wild & Soft kan heel flexibel inspelen op wensen van de klant, zoals het aanpassen van stoffen en het uitwerken van unieke personalisatie. “Er zijn heel wat mogelijkheden wat personalisatie betreft. We hebben de juiste contacten in Azië en Europa om elk idee tot uitvoering te brengen”, zegt Goeminne. “Al onze privatelabel projecten werden in het verleden zeer positief en leuk onthaald. Dat geeft een grote boost om ons hier wat meer in te verdiepen. We willen een echte partner zijn voor bedrijven en hotels die hiermee aan de slag willen gaan!”

Prestigieuze hotels

Wild & Soft is momenteel al bezig om mascottes te ontwikkelen voor enkele prestigieuze hotels, zoals het Ritz Hotel in Londen en Hotel Lutetia in Parijs. “We ontwierpen onder meer een teddybeer die de hotelgasten verwelkomt of maakten van het bestaande logo een pluchen knuffelversie”, zegt Goeminne. “De kinderen kunnen die dan mee naar huis nemen.”

Yves Saint Laurent

In het verleden werkte Wild & Soft al samen met Yves Saint Laurent. “We maakten voor hen een cape, gebaseerd op onze eigen vermommingen. Het is een multi-inzetbaar item. Kinderen kunnen het gebruiken als een verkleedcape waarmee ze kunnen spelen. Daarnaast kunnen ze het ook als dekentje gebruiken of als tapijt.”

Zelf interesse in een samenwerking of een idee voor een leuk project? Contacteer ons zeker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Door Matthias Vanheerentals

Laatst aangepast op donderdag, 27 juni 2024 20:05
Meer in deze categorie: