BS Toys ontwikkelt educatieve boxen

27 juni 2024
in Nieuws

“BS Toys: trots op ons sterke educatieve karakter”

Het merk heeft als missie om kinderen op een speelse manier te laten bijleren en meer te laten bewegen. Hierdoor is BS Toys niet alleen interessant voor consumenten, maar ook voor de educatieve markt.

Nieuwe Educatieve Pakketten voor Scholen en Opvang

BS Toys heeft vier educatieve pakketten ontwikkeld, speciaal voor scholen en de bijhorende opvang. Deze pakketten bieden een totaaloplossing om kinderen spelenderwijs te laten leren en bewegen. Elk pakket speelt in op verschillende thema's:

Teamwork

Dit pakket bevat spellen die kinderen samen kunnen doen. Brenda Draaisma, marketing manager van BS Toys, zegt: "Je moet elkaar helpen en steunen om samen succes te behalen." Het speelgoed zet aan tot teamwork, plezier en sociale interactie.

Leren door Beweging

In dit pakket wordt fysieke activiteit ingezet om het leren te ondersteunen. Dit draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl en helpt de aandacht en motivatie van kinderen te vergroten. Bovendien kan bewegend leren bijdragen aan een betere cognitieve ontwikkeling en prestaties.

Buitenspelen

Dit pakket bevat spellen die verkenning, fysieke activiteit en creatief oplossen stimuleren. Volgens Draaisma: "Spelenderwijs en experimenterend leert een kind veel over de wereld om ons heen."

Solospel

 Deze producten zijn ontworpen voor individueel spel, waarmee een kind in zijn eigen tempo kan ontdekken en leren.

Unieke 'Benefit'-Icoontjes op de Verpakkingen

BS Toys hecht veel waarde aan de educatieve sector. "Het is ons focuspunt en een plek waar we ons kunnen onderscheiden," aldus Draaisma. De verpakkingen van BS Toys zijn voorzien van unieke ‘benefit’-icoontjes die duidelijk zichtbaar zijn. Deze icoontjes geven aan welke vaardigheden een kind kan ontwikkelen met elk product, variërend van grove motoriek tot creativiteit. Zo ziet de consument in één oogopslag welke ontwikkelingsaspecten worden gestimuleerd.

Duurzaamheid als Kernwaarde

Duurzaamheid staat centraal in de producten van BS Toys. "We gebruiken materialen zoals FSC-gecertificeerd hout, kurk, karton en metaal, en vermijden traditioneel plastic waar mogelijk," vertelt Draaisma. De Lacrossekit, gemaakt van tarwestro plastic, is een primeur en illustreert de voortdurende inzet voor duurzaamheid. Dit jaar is BS Toys gestart met de campagne Unplugged Playtime, die kinderen wil laten spelen zonder schermen.

Samenwerking met de Educatieve Sector

De educatieve pakketten van BS Toys zijn samengesteld voor de educatieve sector, waaronder Belgische scholen en opvang. Door deze samenwerking ontvangt men één stuk van elk product in een samengesteld thema.

BS Toys blijft zich inzetten om kinderen op een duurzame en educatieve manier te laten spelen en leren.

Bezoek onze website www.bs-toys.com of neem direct contact op met ons sales team (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor meer informatie.

 

Door Matthias Vanheerentals

Meer in deze categorie: