Gezelschapsspel eerst uittesten en dan pas kopen? Opnieuw spellenbeurs in Sint-Lenaarts

04 maart 2024
in Nieuws

Na een geslaagde start in 2022 is ‘Spelfaire’ op zaterdag 17 en zondag 18 februari toe aan haar tweede editie. Zowel beginners als experts vinden hun gading op de spellenbeurs in OC ‘t Centrum in Sint-Lenaarts (Brecht). Daar ontdek je de nieuwste bordspellen, kan je spelletjes uitproberen en vervolgens je collectie uitbreiden. Op zaterdag verwelkomt het evenement een speciale gast, want de Nederlandse specialist Bastiaan Nox van Nox’ Spellenzolder komt langs

Twee jaar geleden werd ‘Spelfaire’ voor het eerst georganiseerd in OC ‘t Centrum in Sint-Lenaarts (Brecht). Het evenement kon op grote belangstelling leveren. Daarom krijgt het aanstaand weekend een vervolg. “Na een geslaagde eerste editie hebben we besloten een extra zaal te huren in het ontmoetingscentrum”, vertelt organisator Seppe Van Ael (27). “Heel wat extra uitgevers en ontwerpers komen hun nieuwste bordspellen uitleggen. Ook de bibliotheek met spelletjes waar je zelf mee aan de slag kan gaan, is uitgebreid tegenover vorige keer. In de Kids Corner zijn de nieuwste kinderspellen te vinden. De webshop Everspel uit Sint-Lenaarts zorgt voor een winkel met meer dan 1.000 spellen en daaraan gerelateerde producten. Daar kan je exclusieve kortingen scoren.”

Tornooi

En dat is nog niet alles. Op zaterdag komt Bastiaan Nox van Nox’ Spellenzolder langs. “Met bijna 3.000 filmpjes speluitleg en 22.000 volgers op YouTube is hij toch wel de referentie in bordspellen in de hele Benelux”, zegt Van Ael. Op zaterdagavond zal Nox een quiz rond bordspellen presenteren. Die is intussen uitverkocht. Op zondag staat ook nog een tornooi op het programma. Daarvoor kan je nog inschrijven.

Spelfaire, 17-18 februari, 10-18 uur in OC ‘t Centrum langs Dorpsstraat 73 in Sint-Lenaarts (Brecht). Meer informatie & tickets via www.spelfaire.be.

De tweede editie van de spellenbeurs 'Spelfaire' neemt zaterdag 17 en zondag 18 februari plaats in OC 't Centrum in Sint-Lenaarts.
De tweede editie van de spellenbeurs 'Spelfaire' neemt zaterdag 17 en zondag 18 februari plaats in OC 't Centrum in Sint-Lenaarts. © Spelfaire

Laatst aangepast op maandag, 04 maart 2024 20:10
Meer in deze categorie: