Geluk in het spel of in de liefde? Op deze speeddate leer je elkaar kennen via gezelschapsspellen: “De vreemde stiltes vallen hier niet zo hard op”

04 maart 2024
in Nieuws

De liefde van je leven vinden terwijl je samen een gezelschapsspel speelt tijdens een speeddate, het is weer eens helemaal wat anders. Wij gingen op speeddate in Hasselt en zagen meteen de voordelen in van deze formule. “De spellen brengen wat luchtigheid aan de datingtafels.”

Het is toch altijd een beetje een momentje, zo een speeddate. Je wandelt een ruimte binnen vol met wildvreemde mensen die je even later in een intieme tête-à-tête gedurende 10 minuten wat beter leert kennen. Extra challenge: bij deze speeddate in Hasselt komt er nog een tweede factor bij, gezelschapsspellen. Jawel, een potentiële partner leren kennen tijdens een partijtje bordspelen.

(Lees verder onder de foto)

Er wordt enthousiast gepraat, maar ook gespeeld. De ideale ijsbreker.
Er wordt enthousiast gepraat, maar ook gespeeld. De ideale ijsbreker. © Pascal Dewulf

Elektriciteit in de lucht

Stelt u zich voor: een intiem verlichte ruimte in een populair Hasselts café. De kandidaten voor de speeddate druppelen ietwat zenuwachtig en ongemakkelijk naar binnen. Er wordt wat casual gepraat met mekaar voor de eigenlijke speeddate. Toch wordt er ook al zichtbaar gespeurd naar die ene ware. Er hangt elektriciteit in de lucht, zoveel is zeker. Bijzonder: op de tafeltjes waaraan de duo’s straks plaats zullen nemen, staan gezelschapsspellen. Een speeddate dus met een hoog spelgehalte. Tien minuutjes voor een babbel en een spelletje samen. En dan wanneer het signaal weerklinkt, doorschuiven naar de volgende ontmoeting en een volgend gezelschapsspel.

(Lees verder onder de foto)

Lena uit Geetbets zit enthousiast klaar voor haar eerste ontmoeting tijdens de speeddate in Hasselt: "Ik win graag. Daar moet een potentiële partner rekening mee houden."
Lena uit Geetbets zit enthousiast klaar voor haar eerste ontmoeting tijdens de speeddate in Hasselt: "Ik win graag. Daar moet een potentiële partner rekening mee houden."© Pascal Dewulf

Lena uit Geetbets neemt ook deel aan de speeddate en is alvast klaar voor een avond vol nieuwe ontmoetingen en spelplezier. “Voor mij is het niet essentieel om hier vanavond per se de liefde van mijn leven tegen het lijf te lopen. Wel hoop ik wat leuke mensen te leren kennen. Het feit dat dit met gezelschapsspelletjes gebeurt, maakt het er enkel maar plezanter op. Je leert elkaar meteen beter en op geheel andere manier kennen. Eén probleem: ik kan niet echt goed tegen mijn verlies. Het is dus zaak om iemand te treffen die wel tegen zijn verlies kan”, vertelt Lena lachend. “Tijdens een klassieke speeddate heb je soms van die vreemde stiltes. Indien er hier vanavond zo een stilte valt, kan je gelijk verder met je gezelschapsspel. En hoef je dus ook niet te vrezen dat de conversatie misschien stilvalt. Het is wel zaak om je aandacht ook bij de mens aan de overkant van de tafel te houden en tegelijkertijd op het spel.”

IJsbreker

“De community van liefhebbers van gezelschapsspellen is een heel sociale community” aldus Bart Lemmens voor Asmodee België, specialist in bordspellen, die de speeddate met spelletjes mee in goede banen leidt. “De synergie met ‘Dare to Date’ is zo op een haast natuurlijke manier ontstaan. Bij die gezelschapsspellen maak je immers ook op een natuurlijke manier connectie met mekaar. Dat sluit dus perfect aan als middel om het ijs te breken tijdens een speeddate. Je gaat niet direct de klassieke vragen stellen, maar eerder eerst even in het bordspel duiken. Zo ontstaat gelijk een andere, meer spontane kennismaking. Als gezelschapsspelen hebben we hier vanavond ‘Orbito’, ‘Jungle Speed’ en ‘Dobble’. Dat zijn gezelschapsspellen waar je niet super geconcentreerd aan de slag mee moet zijn, maar wel met veel interactiviteit en een (korte) speltijd. Ideaal voor een speeddate dus.”

(Lees verder onder de foto)

De gezelschapsspellen wachten op de enthousiaste speeddate deelnemers.
De gezelschapsspellen wachten op de enthousiaste speeddate deelnemers. © Pascal Dewulf

Luchtigheid aan tafel

“Naast verbinding, maken bordspellen het eerste contact ook gemakkelijker”, aldus Eva De Rooy van ‘Dare to Date’. “De spellen brengen wat luchtigheid aan de datingtafels en werken dus drempelverlagend. Ook wie de man of vrouw van zijn of haar leven al gevonden heeft, scoort met een gezelschapsspel mogelijks een liefdevol avondje quality time samen. Winnen doe je sowieso, is het niet in het spel, dan wel in de liefde.”

Laatst aangepast op maandag, 04 maart 2024 20:04
Meer in deze categorie: