Egmont Toys zet zijn expansie verder en neemt Heico Handelagentur over

24 mei 2016

Na 5 jaar onderhandelen hebben Egmont Toys en Heico Handelagentur een akkoord gevonden. De overname van Heico door Egmont Toys zal definitief zijn per 01.07.2016 en biedt Egmont Toys veelbelovende groeimogelijkheden.

Egmont Toys, een referentie in de speelgoedwereld.

Egmont Toys is ontwerper en fabrikant van kwaliteitsvol speelgoed in hout, metaal, riet en textiel. De Belgische vennootschap is gevestigd in Saintes. Het overgrote deel van de artikelen wordt gefabriceerd op basis van eigen ontwerpen; de fabricatie gebeurd  voor 40% in Europa (vooral Duitsland en Polen) en de overige 60% in Azië. Egmont Toys bestaat sinds 1994 en exporteert ongeveer 90% van zijn zakencijfer (een groot deel naar Europese landen, maar ook naar Japan, Australië, Taiwan,…). In 2005 won Egmont Toys de “Brussels Export Award”.

Heico, de specialist in decoratieve nachtlampjes

Heico Handelagentur is een Duitse fabrikant van geschenk- en cadeauartikelen, gespecialiseerd in de fabricatie van decoratieve nachtlampjes. Het konijn en de paddenstoellampjes zijn de meest klassieke modellen.

Heico werd opgericht in 1873 door Bernhard Matthäi in Steinach/Thuringen als groothandel in speelgoed, kerstartikelen en diverse andere producten gefabriceerd in Thuringen. Na de 2de Wereldoorlog maakte Thuringen deel uit van de door de Russen bezette zone en de maatschappij werd genationaliseerd. Rond 1950 richtte de zoon Olif Matthäi in het geheim een nieuwe vennootschap op, net de grens over van de toenmalige DDR, te Coburg, onder de naam Heinze & Co (afgekort: Heico). In 1956 vervoegde de rest van de familie Matthäi hem te Coburg. Heico specialiseerde zich vanaf dan in de verkoop en export van huishoudartikelen, meubelen, vuurwerk, etc. Al gauw werden de activiteiten uitgebreid met de ontwikkeling van cadeauartikelen in plastic (de teckel met knikkende kop die men achteraan in auto’s vindt over de hele wereld).

In de daaropvolgende jaren werd de collectie nog uitgebreid met een gamma decoratieartikelen voor de tuin (dwergen, eenden, ganzen, paddenstoelen…). In 1980 suggereerde een klant om van die tuinfiguren nachtlampjes te maken. Dit was het begin van een groot succesverhaal!

Vandaag bestaat de totale collectie nachtlampjes uit ca 200 modellen en ieder jaar wordt de collectie nog uitgebreid.

Een fusie die de bekroning is van 20 jaar samenwerking

Egmont Toys verdeelt het gamma van Heico al sinds 20 jaar en Heico fabriceert ook sinds verscheidene jaren een aantal modellen exclusief voor Egmont Toys. De collectie van Heico wordt op kleine schaal geproduceerd in Duitsland, op een heel ambachtelijke  wijze. Wat ook de charme uitmaakt van het product. Egmont Toys wil deze traditionele manier van werken behouden en de klemtoon blijven leggen op de kwaliteit, eerder dan op de kwantiteit. De productie in Duitsland blijft dus behouden en er zijn geen plannen om te delokaliseren.

Een overname die staat voor groei en de schepping van tewerkstelling in België voor Egmont Toys

De commercialisatie en de logistiek zullen worden verzekerd in de burelen van Egmont Toys in België. Om deze expansie mogelijk te maken, is Egmont Toys in december 2015 verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw in Saintes (Tubize). De stockagecapaciteit werd daarmee verdubbeld. Ook op de commerciële dienst en in het magazijn komt er versterking met de indienstneming van  twee personen en het zakencijfer zou over de komende twee jaar met 50% moeten groeien.

www.egmonttoys.com

Laatst aangepast op donderdag, 26 mei 2016 10:10
Meer in deze categorie: