Ravensburger koopt ThinkFun

30 oktober 2017

Het Duitse Ravensburger AG kondigde afgelopen maand aan dat het ThinkFun overneemt, een toonaangevende ontwikkelaar van denk- en logicaspellen. Na Wonder Forge in 2012 en BRIO in 2015 haalt Ravensburger zo opnieuw een heel mooie versterking van zijn portfolio binnen. De huidige distributieovereenkomst die ThinkFun in ons land heeft met Eureka blijft wel doorlopen tot en met 2018.

“We kennen en bewonderen ThinkFun al een lange tijd”, aldus Ravensburger-CEO Clemens Maier. “De naam zegt het helemaal - ThinkFun spellen zijn rijk aan inhoud, maar ook leuk om mee te spelen. Dit unieke merk en zijn spellen passen perfect bij onze missie om speelse ontwikkeling te promoten. We blijven hiermee onze expertise in de spellencategorie verbreden, en onze activiteiten in Noord-Amerika uitbreiden.”

33 jaar geleden werd ThinkFun opgericht door Bill Ritchie en Andrea Barthello. Al van bij de start specialiseerde men zich in het ontwerpen van spellen die voor een grote betrokkenheid van spelers zorgde, en die hun geest stimuleert. Het bedrijf won honderden awards voor zijn kwalitatieve spellen. Het bekendste spel is ongetwijfeld Rush Hour, een klassiek logicaspel dat in 20 jaar meer dan 10 miljoen keer is verkocht, en ook vandaag nog zeer goed verkoopt. De ThinkFun spellen, zoals de recente titels Zingo, Gravity Maze en Laser Maze, zijn ontworpen om nieuwgierigheid op te wekken, vertrouwen op te bouwen en levenslang bij te leren.

“Wij zijn blij dat we een onderdeel van de Ravensburger Group worden”, zegt Andrea Barthello, medeoprichter en COO van ThinkFun. “ThinkFun heeft altijd veel aandacht besteed aan het welzijn van zijn medewerkers en de ervaring van zijn klanten. We voelen dat Ravensburger voor ons een perfecte match is, op vlak van bedrijfscultuur en missie. Bill en ik en ons volledige team zijn enthousiast om met Ravensburger te werken en zo positieve speelervaring te blijven brengen naar huiskamers overall ter wereld!”

“Ravensburger is de ideale partner om ons te helpen om onze spellen tot bij nog meer families te brengen in Noord-Amerika en overall ter wereld”, aldus Bill Ritchie, medeoprichter en CEO van ThinkFun. “Dit helpt ons om verder te bouwen in onze gekende stijl, en om nieuwe en innovatieve productconcepten te verkennen, in verschillende categorieën en voor spelers van verschillende leeftijden.”

Als onderdeel van Ravensburger North America, zal ThinkFun als onafhankelijk merk blijven opereren vanuit zijn hoofdkwartier in Alexandria, Virginia. Ritchie, wiens leiderschap en inzicht essentieel is geweest voor het opbouwen van de kwalitatieve productlijn van ThinkFun, zal aanblijven als chief creative officer. Ook andere directieleden en medewerkers blijven op post. Ook voor ons land verandert er het eerstvolgende jaar niets, want de huidige distributieovereenkomst met Eureka bvba loopt pas na 2018 af.

www.ravensburger.be 
www.thinkfun.com 

Meer in deze categorie: