Playmobil® produceert herbruikbare neus-en mondmaskers

27 mei 2020
in Trends

In tijden van corona heeft PLAYMOBIL een tijd geleden een herbruikbaar neus- en mondmasker ontwikkeld om zijn personeel maximale bescherming te bieden tijdens het werk. Dit masker is sinds kort ook beschikbaar voor het grote publiek via hun webshop, waarbij €1 per verkocht masker aan het Rode Kruis wordt gedoneerd.

Het eenvoudige neus- en mondmasker dat door de geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG is ontwikkeld, vermindert het risico dat andere mensen worden geïnfecteerd door een druppelinfectie.

Voordelen:
• Herbruikbaar
• Eenvoudig, snel en overal te reinigen (enkel water en zeep nodig)
• Filters kunnen eenvoudig gewisseld worden
• Geen direct contact van neus/mond met filtermateriaal (masker zit niet direct op neus en mond)
• Beschikbaar in verschillende formaten (Large-Medium-Small)

Gebruik: de drager brengt voor elk gebruik een vers filterelement in het masker aan. Verschillende absorberende materialen kunnen dienen als filter - bijvoorbeeld een standaard papieren zakdoekje. Het masker mag niet zonder filter worden gebruikt. Om hygiënische redenen moet een masker altijd worden gebruikt in een gereinigde toestand en slechts door één persoon. Let er bij het opzetten van het masker op dat de neus en de mond volledig bedekt zijn. Een elastiekje houdt het masker op zijn plaats, zelfs bij snelle bewegingen. Zelfs bij het dragen van het masker moeten alle hygiënevoorschriften, zoals een veiligheidsafstand van minstens 1,5 meter tot andere personen, in acht worden genomen.

Reiniging: Het masker moet uiterlijk na 10 uur gebruik grondig worden gereinigd met warm water en afwasmiddel. Het filterelement moet voor de reiniging worden verwijderd. Vergeet niet om altijd een nieuw filterelement te plaatsen.

Wettelijke bepalingen: Het masker biedt de drager geen zelfbescherming en voldoet niet aan de voorschriften als medisch product of aan de voorschriften inzake veiligheid en gezondheid op het werk voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Meer weten? Bekijk ons filmpje.

Bestel ze hier online.

Voor verdere informatie omtrent bestellingen, levertijd en prijzen, kan uw contactpersoon u verder helpen.

Laatst aangepast op woensdag, 27 mei 2020 14:38
Meer in deze categorie: