Doopy – ideaal om met kleien te beginnen!

08 maart 2016

Met de zachte, veilige kinderklei lukt het maken van vrolijke figuren gegarandeerd. Gewoon de staaf klei snijden, balletjes vormen en met de onderdelen compleet maken. Het mooiste is: de klei droogt niet uit.

Beleef samen met een kind creatieve klei-avonturen. De speelse omgang met kinderklei is van bijzondere pedagogische waarde. Doopy bevordert al op kleuterleeftijd de sensorische en motorische vaardigheden op een eenvoudige manier. Uit kleine kleiballetjes ontstaan grote kunstwerken!

Voor iedere kleifiguur is er een sjabloon die ook als klei-ondergrond dient. Die laat zien hoe uit een staaf klei en verschillende onderdelen vrolijke figuren ontstaan. De staaf klei wordt met behulp van het bijgeleverde kleine mes in verschillende stukken verdeeld. Het aantal en de grootte staat aangegeven op de bijbehorende klei-ondergrond.

Nu worden de afzonderlijke stukken achter elkaar, tussen de handen, tot ballen met een verschillende grootte gekneed. Als alle ballen klaar zijn, worden ze samengevoegd tot een kleifiguur. Als hulp dient de afbeelding op de ondergrond. Als alle delen op de juiste plaats zitten, worden alleen nog heel voorzichtig de kartonnen onderdelen in de figuur gestoken. En klaar is de kleifiguur!

Meer in deze categorie: