Prachtige Mercedes met de modernste R/C-besturing

08 maart 2016

Ook voor Injusa was de Spielwarenmesse opnieuw een belangrijke afspraak. De Spaanse speelgoedfabrikant stelde in Duitsland weer een hele reeks rijtuigen voor, op maat van de allerkleinsten.

De blikvanger van de collectie was ongetwijfeld deze Mercedes AMG GT iMove Edition. Niet enkel omdat het een prachtige Mercedes-replica is, maar ook omwille van de technologie die erin steekt. Deze iMove kan immers bestuurd worden door het kind in de auto, maar ook door de ouders, via hun smartphone of tablet. En – niet onbelangrijk – dit pareltje is helemaal ‘made in Europe’.

Injusa heeft al jarenlang een prima reputatie op vlak van tricycles, ride-ons, fietsen, pedaalvoertuigen en elektrische voertuigen. In die laatste categorie presenteerde het Spaanse bedrijf tijdens de Spielwarenmesse een heel bijzonder nieuw product. Deze Mercedes AMG GT iMove Edition is een eenzitter met een bijzonder oog voor detail. Zowel Mercedes-liefhebbers als jonge autochauffeurs zullen zijn knappe uiterlijk kunnen appreciëren.


Complete rijervaring
De cockpit is zo ingericht dat hij zorgt voor een maximaal rijcomfort voor het kind. Bovendien beschikt het voertuig over alle veiligheidsvoorzieningen die we van Injusa gewend zijn. De kleine bestuurder kan schakelen tussen vooruit en achteruit om de rijervaring nog realistischer te maken. Gas geven doe je met de voet, en remmen gebeurt elektrisch. Op technologisch vlak is deze AMG GT verder ook nog uitgerust met werkende koplampen, mp3 speaker, claxon en geluidseffecten.


R/C-functie
Maar er is meer. Omdat niet elk kind even snel het besturen van een voertuig onder de knie heeft, werd er door Injusa ook een R/C-functie voorzien. Op die manier kunnen de ouders de besturing overnemen zodat het kind in alle veiligheid een leuke rijervaring kan beleven. Hiervoor gebruiken ze geen batterijenverslindende afstandsbediening, maar gewoon hun eigen vertrouwde smartphone of tablet. De app, die wordt gebruikt om de Mercedes AMG GT vanop afstand te besturen, omvat een sequentiële snelheidscontrole, een geluidssignaal en/of een trilling wanneer het voertuig te ver weg rijdt, een ingestelde maximumafstand, cruise control, de weergave van het batterijniveau van de wagen en nog tal van andere interessante functies.

Meer in deze categorie: