Hasbro-speelgoed Jurassic World

12 mei 2015

De ultrageheime opnames van de langverwachte vierde film uit de Jurassic‐reeks, die op 10 juni in België uitkomt, waren het onderwerp van de wildste geruchten. Bovendien speelt Jurassic World zich zowel op het grote scherm als in werkelijkheid twintig jaar later af dan de originele Jurassic Park, die werd geregisseerd door Steven Spielberg. Om deze terugkeer naar de cinemazalen op passende wijze te vieren, komt Hasbro met een volledig speelgoedgamma dat de kleinste én de grootste fans zullen waarderen.

Movie Line

De klassieke figuurtjes hebben een kaak die zich opent en sluit of een staart die op de grond mept. Ze zijn verkrijgbaar in een tyrannosaurus rex, spinosaurus-, allosaurus- en een ankylosaurus-versie, allemaal dino’s die ook in de film rondwandelen.

Hasbro biedt ook beeldjes van een twintigtal centimeter met geluids‐ en lichteffecten, een aantal velociraptors met bewegende ledematen en gevechtsvoertuigen waarmee je de woeste prehistorische monsters te land, ter zee en in de lucht onder controle probeert te krijgen.

Dé onbetwistbare ster van het gamma is echter de Indominus Rex, een vreeswekkende carnivoor die het resultaat is van een mislukt wetenschappelijk experiment. Dit meer dan 40 centimeter grote monster pakt niet alleen uit met geluids- en lichteffecten, het past ook zijn kleur aan de omgeving aan! Het slaakt bovendien angstaanjagende kreten wanneer men zijn arm beweegt.

 

Hero Mashers Jurassic World

De dinosaurussen maken het bont! Met de nieuwe Hero Mashers‐reeks kan men voortaan

zijn eigen dinosaurus maken: het lijf van een triceratops, één voet van een stegosaurus en een andere van een velocirapto - het is allemaal mogelijk! Daarbovenop is de hele reeks compatibel met de andere Hero Mashers uit het Marvel‐gamma, zoals de Transformers. Combineren maar! De Hero Mashers‐reeks bevat dinosaurussen waarvan de onderdelen met elkaar kunnen gecombineerd worden, enkele figuren met extra onderdelen en een grote tyrannosaurus rex met uitschuifbare klauwen en projectielen.

En dan is nog een pakket met twee figuurtjes: de verschrikkelijke Indominus Rex uit de film, met een enorme kaak die zich opent en sluit en een velociraptor.

Playskool Heroes Jurassic World

Voor de kleintjes maakte Hasbro een reeks gekleurde dinosaurussen, ideaal voor kinderhandjes. Ze zijn verkrijgbaar in een versie met ledematen en in een elektronische versie met geluids‐ en lichteffecten. In deze reeks vindt men eveneens pakketten met twee figuurtjes.

Die bestaan telkens uit een dinosaurus en een menselijke figuur die is uitgerust met accessoires om op dino’s te jagen. En dan zijn er nog de pakke[en met telkens een gevechtsvoertuig zoals een 4x4 met een afneembare kooi en een helikopter met grote tang om dinosaurussen te vangen.

Elk pakket bevat naast een voertuig ook een menselijke figuur en een dinosaurus.

Meer in deze categorie: