De Asmodee-speerpunten voor het eindejaar

04 november 2014

De eindejaarscollectie van Asmodee ziet er weer veelbelovend uit. Actiespelen Vampires Attack en ChronoBomb, allebei van Dujardin/TF1 Games, zullen uitgebreid op televisie komen. En ook bij de pure gezelschapsspellen zijn er een massa nieuwigheden, met als uitschieters Colt Express en Sushi Dice.

Bij Vampires Attack heb je een vampier van zo’n 50 cm groot die op batterijen loopt. Hij beweegt met zijn hoofd en projecteert vampierentanden op tafel. De kinderen moeten proberen die projectie terug te kaatsen met een spiegeltje. Als ze daarin slagen, kunnen ze punten verdienen. Men kan het spel in groep of individueel spelen.

In ChronoBomb moet men een bom onschadelijk maken. Maar deze is gekoppeld aan een trigger, met daaraan een dun touw dat onder spanning staan en via verschillende klemmen een heel parcours vormt. Kinderen moet de bom onschadelijk maken binnen een tijd van 1 tot 10 minuten. Ze moeten daarvoor over en onder die draden kruipen, zonder ze te raken. Want telkens ze de draad raken, gaan er 20 seconden van hun tijd af. Onderweg moet men ook nog een aantal items oprapen. Daarbij ook kaarten die je kan scannen, en waarmee je op je smartphone of tablet een puzzel voorgeschoteld krijgt.

Colt Express is een familiespel voor kinderen vanaf 10 jaar. De spelers zijn rovers en bevinden zich op een trein. Er liggen geld en juwelen op de trein. En iedereen moet zoveel mogelijk proberen te pakken. Men kan verschillende acties ondernemen: van wagon veranderen, op het dak kruipen, schieten… Maar deze acties moet wel op voorhand gepland worden door een stapeltje te maken. Na de voorbereidingen worden deze gebeurtenissen ook effectief gespeeld. Maar door het feit dat je niet op voorhand kan voorzien wat je tegenstanders gaan doen, kan het zijn dat een aantal van je plannen in het water vallen.

Sushi Dice is een heel snel dobbel- en reactiespel. Je krijgt een aantal kaartjes met combinaties van ingrediënten die je nodig hebt om je sushi te maken. Daarnaast heb je zes dobbelstenen waarop die ingrediënten terugkeren. Er liggen van die kaartjes open op tafel en je beslist zelf welke je gaat proberen te vormen. Vervolgens moet je beginnen dobbelen tot je de juiste combinatie hebt gedobbeld. Op dat moment sla je op de bel en neem je diekaart. Maar opgelet: wanneer je het doodshoofd dobbelt, en je tegenstander ziet dit, dan moet je de dobbelstenen die je al aan de kant had gelegd opnieuw gooien. Je speelt met 2 spelers, maar ook een derde en vierde persoon kunnen de dobbelstenen van een speler overnemen wanneer beide spelers een doodshoofd gooien. 

Laatst aangepast op dinsdag, 04 november 2014 14:19
Meer in deze categorie: