Maak Halloween nog griezeliger én gezelliger met spookachtige gezelschapsspellen van Asmodee

16 oktober 2023

Herfstvakantie, dat is family time! Tijd om met de kinderen op Halloweentocht te gaan, pompoenen uit te hollen én gezelschapsspelletjes te spelen. ​ Extra fun wordt het als die spellen in de Halloweenperiode de nodige portie griezelvertier in huis brengen. Asmodee tipt een lijstje spellen boordevol spoken, monsters, zombies en weerwolven, zoals Ticket to Ride Spookstad, Spokenchaos, Mysterium Kids, Zombie Teenz Evolutie of De Weerwolven van Wakkerdam.

Los van regen en wind, ​ bezorgen ze jou, jouw kids of tieners of misschien wel de hele familie, zonder twijfel een gezellig spookmoment, dat je doet rillen van plezier. Acht op tien Belgen vindt immers gezelschapsspelletjes spelen met zijn of haar kinderen ontspannend. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Asmodee België, marktleider als uitgever en verdeler van gezelschapsspellen. De helft van de Belgen (51%) speelt minstens maandelijks met zijn of haar kind. Bij ouders met kinderen jonger dan 12 jaar is dat zelf 61%.

Ticket To Ride Spookstad

Trick or treat? Ticket To Ride Spookstad neemt de gameplay van de Ticket to Ride-serie en schaalt het af voor een jonger publiek. De spelers proberen paradekaarten te verzamelen, routes op de kaart te claimen en proberen locaties zoals het laboratorium van de gekke wetenschapper, het peperkoekenhuis en de eenzame schuur die op hun kaartjes staan met elkaar te verbinden. Meer in detail: het spelbord stelt een kaart van een stad voor met bepaalde locaties die door gekleurde paden met elkaar verbonden zijn. Elke speler begint met vier gekleurde paradekaarten in de hand en twee kaartjes; op elk kaartje staan twee locaties, en je probeert deze twee locaties te verbinden met een aaneengesloten pad van je treinen om het kaartje compleet te maken.

Leeftijd: 6+ | Aantal spelers: 2-4 | Duur: <15 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 32,99 euro

De Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven hebben zich onder onschuldige dorpelingen gemengd en verslinden elke nacht een slachtoffer. Slagen de woedende dorpelingen erin de weerwolven uit te schakelen? De Weerwolven van Wakkerdam is een partyspel om met veel mensen te spelen. Vooral vanaf tien spelers staat je een geweldige ervaring te wachten vol geheimdoenerij, twijfel, bluf en geanimeerde discussies.

Leeftijd: 10+ | Aantal spelers: 8-18 | Duur: 30 tot 45 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 11,99 euro

Zombie Kidz Evolutie

Een invasie van zombies in een coöperatief spel voor kinderen. In Zombie Kidz Evolutie moeten de spelers de zombies die de school binnenvallen, uitschakelen voor ze met te veel zijn. Om het spel te winnen moet je een hangslot plaatsen op elk van de vier poortvakjes. Vorm samen met je beste vrienden een machtig team om je school te beschermen tegen deze kwaadaardige wezens. Het leuke aan dit spel is dat het evolueert telkens als je het speelt.

Leeftijd: 7+ | Aantal spelers: 2-4 | Duur: < 15 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro

Zombie Teenz Evolutie

Zoek een antigif! Zombies vallen de stad binnen. Werk samen met je vrienden om de vier ingrediënten te vinden en een tegengif te maken zodat de zombies terug naar hun menselijke vorm herstellen! Zombie Teenz Evolutie is een evoluerend spel, het vervolg op Zombie Kidz. Het zijn twee verschillende spellen, onafhankelijk van elkaar, maar compatibel! Werk samen, verjaag de zombies uit de stad, maak antigif, open de enveloppen en laat jouw spel evolueren.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-4 | Duur: 15 tot 30 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 26,99 euro

Zombie Kittens

Een kaartspel waarbij je doodgaat en weer tot leven komt… En misschien weer doodgaat?! Exploding Kittens is een strategische, explosieve en katachtige versie van Russisch roulette. Spelers trekken kaarten, maar trek vooral geen Exploding Kitten anders ontplof je en ga je dood. Maar let op: het is nog niet voorbij. Gebruik actiekaarten om de Exploding Kitten te verplaatsen of te ontwijken en herrijs uit het graf dankzij de Zombie Kittens om wraak te nemen op je tegenstanders! De laatste speler die nog leeft, wint! Speel dit spel of combineer met Exploding Kittens: een Zombie Apocalypse voor maximaal 9 spelers.

Leeftijd: 7+ | Aantal spelers: 2-5 | Duur: < 15 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 19,99 euro

Spokenchaos

Verberg je, er komen mensen aan! In Spokenchaos verschuiven de spelers meubels in de lobby van een hotel om zich erachter te verstoppen en zo proberen ze hun spook naar de uitgang te verplaatsen terwijl ze zich goed mogelijk verbergen. Aan het einde van elke ronde wordt een speler geloot. Hij verplaatst het slot. Daarna kijken de spelers door het slot: de spoken die worden gezien, schrikken en keren terug naar hun startpositie. Spokenchaos werd in 2022 verkozen tot Speelgoed van het Jaar.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-4 | Duur: 30 tot 45 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 29,99 euro

Mysterium Kids – De Schat Van Kapitein Boe

Mysterium is een coöperatief onderzoeksspel waarin alle spelers winnen of verliezen. De spelers hebben als gemeenschappelijk doel het onderzoeken van een moord en het vinden van de dader. Iedere speler krijgt visioenen, maar kunnen ze die op de juiste manier ontcijferen? Kan jouw team van mediums ontdekken welk wapen werd gebruikt, waar de misdaad plaatsvond en wie de moord beging?

Leeftijd: 6+ | Aantal spelers: 2-6 | Duur: 15 tot 30 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 29,99 euro

Oh My Brain

Geniet van marshmallows bij het vuur! In Oh My Brain probeer je sneller dan je tegenstanders van je kaarten af te geraken. De kaarten stellen zombiedieren voor. Terwijl je marshmallows braadt bij het vuur, proberen de zombiedieren niet de marshmallows maar... jouw hersenen op te eten. Je moet proberen kaarten uit je hand en, minder gemakkelijk, van je kerkhof af te leggen. Iedere speler begint het spel met negen hersenen. Na één, twee of in zeldzame gevallen drie ronden, wint de speler met de meeste hersenen het spel.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-5 | Duur: < 15 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 14,99 euro

Harry Potter Paralitis

Tovenaars, neem jullie toverstok, open de doos met een toverspreuk en word een leerling van Zweinstein. In dit partyspel proberen de spelers zoveel mogelijk punten te verdienen, zodat hun afdeling aan het einde van het jaar wint. 1, 2, 3... Paralitis! Je leert de eenvoudige spelregels van Harry Potter Paralitis al spelende. Het gevecht duurt acht identieke ronden. Iedereen kiest een spreuk en richt zijn toverstok tegelijkertijd op een tegenstander naar keuze. Dan spreken de spelers tegelijkertijd hun spreuk uit... en ze stellen de gevolgen vast. De spelers die niet werden geraakt verdelen de beloning van het midden van de tafel en leggen ze in hun afdeling.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-8 | Duur: 30 tot 45 minuten | Aanbevolen verkoopprijs: 44,99 euro

Laatst aangepast op dinsdag, 07 november 2023 15:48
Meer in deze categorie: