Let’s Sing 2024: meer dan een partygame

07 november 2023

In de jaren ’00 kende Sony gigantische successen met de karaokegame Singstar. Vanaf 2010 werd deze franchise echter afgebouwd en uiteindelijk ook stopgezet. Maar de zingende gamers (of gamende zangers – zoals je wil) waren niet verdwenen. Ontwikkelaar Voxler zag het gat in de markt en lanceerde in 2013 de nieuwe spellenreeks Let’s Sing.

Met de release van Let’s Sing 2024 viert deze gamereeks alweer zijn tiende verjaardag. Door de jaren heen is het basisrecept steeds hetzelfde gebleven. Verbindt een USB-microfoon, een bluetooth microfoon of je smartphone met de console, smeer je stembanden, en probeer de tekst en vooral de toonhoogte op het scherm zo goed mogelijk te volgen.

Een nieuwe editie van Let’s Sing moet het dus vooral hebben van een frisse en gevarieerde tracklist. De nieuwe basisgame omvat 20 songs met daarin actuele hits van grote namen als Lady Gaga, Billie Eilish en BTS, maar ook klassiekers van o.a. David Bowie, Queen en Ace of Base. Bovenop dit basispakket krijg je ook nog een set 15 songs als download, met nummers van P!nk, Ed Sheeran en Miley Cyrus. Voor wie dat nog niet genoeg vindt, is er ook nog de VIP Pass, een abonnementsformule waarbij de songcatalogus nog gevoelig wordt uitgebreid.

Toch heeft Let’s Sing 2024 meer in huis dan enkel een nieuwe playlist. De game pakt immers uit met een carrièremodus. Tijdens deze verhaalmodus begin je met lessen aan de Young Music Academy waar Miss Young & Miss Young je op weg zetten met tal van tips (Let op je ademhaling! De juiste houding!). Na een geslaagd examen ben je klaar voor het Sound Dreamer talent festival, voor een volgende stap in je carrière. En ook daarna blijf je verder doorgroeien. Bij elke gebeurtenis kan je posts doen op je socials, en zie je je aanhang groeien, tot je uiteindelijk die grote, awardwinnende artiest bent. 

De carrièremodus is dus echt wel een waardevolle toevoeging, die zorgt dat Let’s Sing meer is dan een leuke partygame met vrienden, en ook voor solospelers de nodige uitdagingen biedt.

www.nintendo.nl

Meer in deze categorie: