ValliBalli – Een vaste hand en stalen zenuwen heb je nodig voor dit hilarische familiespel!

29 maart 2021

Kun jij in dit zenuwslopende familiespel een vaste hand houden en jouw witte ballen op de laag hangende gekleurde ballen stapelen? Klinkt simpel, maar met elke bal die jij toevoegt, wordt de hangende stapel steeds minder stabiel. Een bal te veel of een onhandige beweging en… ValliBalli!  De gekleurde ballen zullen uit elkaar gaan en alle witte ballen laten vallen. Wie als eerste geen ballen meer over heeft, is de winnaar!

Hoe werkt het?

Iedere speler krijgt 6 witte ballen en een aflegstaafje. Leg de ballen in het gootje aan jouw kant van de basis. Als je aan de beurt bent, pak je één van je witten ballen op met je staafje en probeer je die heel voorzichtig op de tros met gekleurde te leggen. Hoe meer witte ballen er worden gestapeld, hoe verder de gekleurde ballen uit elkaar worden geduwd. Lukt het jou om nog een bal te plaatsen? Je beurt is voorbij als:
A. De witte bal stevig op de tros gekleurde ballen blijft liggen.
B. De witte bal van het aflegstaafje valt voordat de bal op de tros gekleurde ballen gelegd is. De speler moet zijn bal weer terug nemen.
C. De speler één of meer witte ballen die al op de tros lagen doet vallen. De speler moet alle gevallen ballen dan in het gootje aan zijn/haar kant van de basis leggen
Wie als eerste geen ballen meer over heeft, is de winnaar!

Spelinfo:

  • Geschikt voor 2 tot 4 spelers, vanaf 5 jaar
  • Inhoud: 1 basis, 1 boog, 1 haak, 4 aflegstaafjes, 2 assemblageringen, 1 haakje, 7 ophangstaafjes, 24 witte ballen, 14 gekleurde ballen en spelregels.

Meer informatie/bestellingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel: 03 770 71 01

Laatst aangepast op maandag, 29 maart 2021 12:36
Meer in deze categorie: