Uitgetest: Big Ben Luminous Speakers

01 december 2017

Bigben Interactive lanceerde dit najaar een reeks radio’s en speakers in allerlei vormen en maten. De meest opvallende lijn daarbij was ongetwijfeld die van de Luminous Speakers. Een lamp en muziekspeaker in één, verkrijgbaar in vier verschillende vormen. Wij mochten het konijn uitproberen…

Ook wanneer hij niet ingeschakeld is, misstaat de Luminous Speaker (ook verkrijgbaar als beer, hart of eenhoorn) niet in je interieur. Maar natuurlijk wordt het pas echt leuk al we het konijn tot leven laten komen. Na een relatief korte laadbeurt via de meegeleverde micro-usb stekker, schakelen we onze vriend met de lange oren in via de afstandsbediening of via de knop onderaan. Meteen licht het hele diertje op. Om muziek af te spelen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je verbinding maken met een geluidsbron via de aux-ingang (mini-jack), of onderaan een usb-stick met muziekbestand inpluggen.

Wie kiezen echter via Bluetooth te verbinden met onze telefoon. De optie ‘Luminous’ verschijnt al snel op ons telefoonscherm, zodat verbinding maken in enkele tientallen seconden gelukt is. Het geluid klinkt meer dan behoorlijk, en ook het volume is meer dan voldoende voor op een kinderkamer. Via de afstandsbediening kan er van track gewisseld worden en ook het volume kan hiermee bediend worden. Enige minpuntje is dat bij het bereiken van het maximumvolume het geluid even wegvalt voor een korte bieptoon.

Naast een prima speaker is ons konijn natuurlijk ook nog een lamp. De afstandsbediening geeft je tal van mogelijkheden om het diertje volledig naar je eigen smaak te laten ‘shinen’. Je kan kiezen uit een vaste kleur, een random kleur of een sequentie van verschillende kleuren, al dan niet met een ‘smooth’ overgang. Ook de sterkte van het licht kan met de afstandsbediening ingesteld worden. Onze favoriete functie is echter de ‘flash’ functie. Wanneer je een song selecteert met een aangename beat, zal het konijn flikkeren op het ritme van de muziek. Kies wel een geschikt nummer, want bij sommige liedjes kunnen de flitsen serieus in overdrive gaan, wat best vermoeiend kan zijn.

Uiteraard kan je de Luminous Speaker ook gebruiken als pure speaker zonder licht, en omgekeerd, als lamp zonder muziek. Het is een absolute meevaller, een mooi cadeau in een mooie grote doos. Let wel op waar je hem plaatst, want wij merkten dat mijnheer Konijn soms ook reageerde op de afstandsbediening van de televisie.

Meer in deze categorie: