Kids World Days - Driedaagse ontdekkingstocht in het baby- en kidsaanbod van Trademart

25 oktober 2021
in Events

Eind september was Trademart het toneel voor een nieuwe editie van de Kids World Days. Gedurende drie dagen stelden de vaste exposanten van de baby- & kidsafdeling, aangevuld met een aantal nieuwe exposanten, hun najaarscollecties voor. Voor inkopers was het een unieke gelegenheid om meer dan 250 merken te ontdekken.

Bij Trademart kijkt men tevreden terug op de Kids World Days van 26, 27 en 28 september. “Het was een goede editie”, vertelt Lies Vandiest van Trademart. “Het was een beetje ‘back to business as usual’, wat in de huidige context absoluut een positief gegeven is. Het aantal bezoekers was status quo ten opzichte van vorige edities. Mede dankzij de nieuwe exposanten was er een goede dynamiek en een positieve sfeer. Ook de spirit bij de klanten zat heel goed. Ze hadden echt zin om nieuwe collecties in te kopen. Dit was de voorlaatste editie van de Kids World Days op het A-niveau, want volgend jaar verhuizen we de hele afdeling naar de D-verdieping.”

Goede contacten
Een van de debutanten tijdens de Kids World Days was Mrs Jansen Agency. “Wij zijn een agentuur gespecialiseerd in duurzame baby- en kidsmerken, in lifestyle, speelgoed en kleding”, zo vertelt Daan Samson van Mrs Jansen Agency. “We hebben 18 merken voorgesteld, heel vaak uit Scandinavië, waaronder Smallstuff (kleding, lifestyle en speelgoed), Nuuroo(kleding, lifestyle en speelgoed), Smallfoot (houten speelgoed), Tocoto Vintage (midden-hoog segment kleding) en Müsli (kleding en lifestyle). Op Trademart delen we onze showroom met Hanne Juul Agency, zij vertegenwoordigen That’s Mine en Oyoy. Het was onze eerste keer dat we op de Kids World Days stonden. We wisten van collega’s dat vooral ook de grotere baby- en kinderzaken zouden langskomen, en die hebben we ook gezien. Vooral op maandag en dinsdag was het lekker druk. We kijken er positief op terug. Ik heb achteraf dan ook de handen vol gehad met de opvolging.”

Positieve energie
Malin Agency kon tijdens de Kids World Days heel wat nieuws voorstellen. “In vergelijking met de voorbije jaren hadden we redelijk wat nieuwe collecties, en ik had de indruk dat dat overal zo wel was”, aldus Patricia Van Loon van Malin Agency. “Jack n’ Jill blijft onze grote trekker. Dat merk blijft groeien en trekt steeds nieuwe klanten. Ook de shower gloves van Nifty – voorheen Invented4Kids – blijven het goed doen. Baby Bites, bekend van zijn grote haaienzakken, is ook met wat nieuwe collecties gekomen. En Bloom Your Message kwam met een DIY-bijenhuisje. Het was fijn om de producten opnieuw in het echt te laten zien. Het waren voor ons mooie Kids World Days, met een positieve energie. Het was niet overdreven druk, maar zeer aangenaam. Ik denk dat iedereen er ook naar uitkijkt om naar boven te verhuizen, om zo een nieuwe vibe te krijgen.”

Totaalbeeld
Koeka is een Nederlands merk dat al meer dan twintig jaar bestaat. “Er zijn weinig merken die al zolang op het hogere niveau meedraaien, want er is zoveel concurrentie”, vertelt Lea Noves van Koeka. “Koeka staat voor duurzaamheid en een uitmuntende kwaliteit. Daarenboven zien de producten er ook nog eens heel stylish uit. Het gaat om een ruim assortiment met dekentjes, bedaankleding en een klein beetje kleding, en dit allemaal in Europa geproduceerd. Voor Koeka waren de Kids World Days een nieuwe ervaring. Het is altijd leuk om te kunnen tonen hoe de collectie kan gepresenteerd worden in de winkels. Als we bij de klanten op bezoek gaan, hebben we natuurlijk wel onze koffers mee, maar in Trademart krijgen ze echt een totaalbeeld, van hoe het eruit kan zien. En dat is toch wel aangenaam om nieuwe klanten te ontvangen.”

www.trademart.be

Laatst aangepast op maandag, 25 oktober 2021 15:38
Meer in deze categorie: