Identity Games lanceert nieuw medisch spel

16 april 2024
in Nieuws

Identity Games heeft een coöperatief bordspel Medical Mysteries gelanceerd. De spelers vormen een medisch team dat gezamenlijk verantwoordelijk is voor een patiënt die met een mysterieuze kwaal het ziekenhuis binnenkomt. Voor het spel is geen medische kennis nodig.

De dag van vandaag zijn populaire medische TV-series op het scherm niet weg te denken. Toch zijn er maar weinig gezelschapsspellen waar het medische aan bod komt. Daar brengt Identity Games nu verandering in. Ze lanceren het medisch spel Medical Mysteries dat door iedereen gespeeld kan worden. De spelers moeten met behulp van informatiekaarten symptomen herkennen, de juiste diagnose stellen en de patiënt dus correct behandelen. Elke doos bevat vier verschillende patiënten, waarbij je ongeveer 60 minuten per patiënt bezig bent om het mysterie op te lossen. In september 2024 verschijnt een volgende set met vier nieuwe patiënten.

Mysterieuze medische gevallen

Concreet moet de speler samenwerken als een team om mysterieuze medische gevallen te ontrafelen en de patiënten te helpen de nacht te overleven. “Het spel begint met een patiënt die met bepaalde symptomen het ziekenhuis binnenkomt”, zegt Mark Versteegh, accountmanager Retail Benelux bij Identity Games. “Door vragen te stellen kom je er langzaam achter wat er aan de hand is. Dat kan leuke discussies met de groep opleveren over welke keuze er op welk moment gemaakt moet worden. Samenwerken is de sleutel tot succes in dit spannende spel en het leuke is dat je geen medische kennis nodig hebt om dit spel te spelen.”

Informatiekaarten

Het spel heeft ook een educatieve kant. “Voor heel veel verschillende groepen kan het een leuk spel zijn”, zegt Mark Versteegh. “Je leert onderweg van het spel veel bij over allerlei ziektes en medicijnen waar je wellicht nog nooit van gehoord had.” Het spel kan door diverse doelgroepen gespeeld worden. Ook de zorgsector kan het spelen. “Zij hebben momenteel niet echt een spel dat ze kunnen spelen wat past in hun beroep”, zegt Versteegh. “We denken dat we een gat in de markt hebben gevonden. “Het spel is getest door verschillende doelgroepen. Tijdens het testen van het spel was het wel opvallend dat de artsen het minste scoorden. Ze hadden enkel het rapport van de patiënt bestudeerd en de patiënt doorgestuurd naar specialisten zonder daadwerkelijk met de patiënt te praten.”

Samenwerking

Identity Games heeft een samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Er wordt  15.000 euro gedoneerd aan het ziekenhuis, het allereerste spel wordt overhandigd aan de afdelingshoofd IC (Prof. dr. D. Gommers) en er worden diverse spellen gedoneerd. Identity Games staat ook open voor een samenwerking met een Belgisch ziekenhuis. “Als er een groot Belgisch ziekenhuis interesse heeft, willen we daar graag mee samenwerken”, zegt Versteegh.  Het spel werd dus ontwikkeld door Identity Games – een bedrijf met 25 medewerkers - in Rotterdam. De fabrikant is bekend om het ontwikkelen, bedenken, produceren en uitgeven van bord- en kaartspellen. “Als er een goed idee binnenkomt, gaan we er met alle verschillende afdelingen aan gaan werken”, zegt Versteegh. Onze spellen worden ook verkocht in andere landen zoals Engeland, Duitsland en Amerika.

Speelduur: 60 min per patiënt

Aantal spelers: 1-4

Leeftijd: 14+

Link: https://medicalmysteriesgame.com/

Streamer

Mark Versteegh, accountmanager Retail Benelux bij Identity Games.
“We denken dat we een gat in de markt hebben gevonden.

Meer in deze categorie: