Bouhon breidt aanbod uit

16 april 2024
in Nieuws

Bouhon, een Belgische groothandelaar gespecialiseerd in knutsel- en schoolmateriaal, breidt zijn productaanbod uit naar speelgoedwinkels. Concreet hebben ze heel wat nieuwe artikelen in hun assortiment toegevoegd, zoals sensorisch speelgoed, open ended speelgoed en technologische innovaties.

Bouhon is het productaanbod voor speelgoedwinkels aan het uitbreiden. Zo worden vanaf heden meer artikelen aangeboden, onder meer voor baby’s. Daarvoor wordt samengewerkt met Jellystone Designs.  Er zijn heel wat nieuwigheden, zoals sensorisch speelgoed. Daarmee worden verschillende zintuigen geprikkeld. Het speelgoed helpt bovendien bij het reguleren van prikkels. Verder vallen ook de nieuwe ‘kalmeerflesjes’ op. “Ze kunnen ze heen en weer bewegen”, zegt Sebastien Tobias van Bouhon. “Daar zitten onder meer glitters in. Kinderen worden er rustiger van. Er komt ook een versie voor Baby’s.”

Open ended speelgoed

Bouhon heeft ook heel wat nieuw speelgoed in de categorie ‘open ended speelgoed’. Dat is speelgoed zonder opgelegd spelpatroon, het moedigt kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken en hun eigen avonturen te creëren. “Denk maar aan bouwen met blokken, werken met tandwielen, het programmeren van mechanische robots en het opzetten van allerhande knikkerbanen”, zegt Sebastien Tobias. “Met de bouwblokken kan je naar hartenlust bouwen. Je kan er van alles mee bouwen, van een kasteel, auto of park. Verder zitten er programmeerbare en mechanische robots in het aanbod. Hiermee kunnen kinderen creatief bezig zijn.”

Zonne-energie

Er zitten nog andere opvallende innovaties bij Bouhon, zoals een helikopter. Verder springt ook de waterstofwagen – die voorzien is van een waterstofbatterij – in het oog. Er zijn ook nog allerhande 3D-maskers en handpoppen. Bouhon is een Belgisch bedrijf dat bestaat sinds 1867. De firma vervaardigde toen een populair gamma zegellakken, lijmen en stempelinkten. De kwaliteitsvolle Bouhon-lijm kwam steeds meer in de kijker te staan en de productie schoot de hoogte in. In 1974 nam de familie Tobias het bedrijf over.  De onderneming groeide uit tot een volwaardig familiebedrijf: Etablissementen Tobias NV.   Onder impuls van de volgende generatie breidde de zaak uit naar een heuse groothandel in speelgoed, school- en knutselmateriaal. Sebastien Tobias behoort momenteel tot de tweede generatie die aan het roer staat. En de lijm? Die maken ze nog steeds zelf!

Meer info Bouhon, jouw groothandel in speelgoed, school- & knutselmaterialen

Laatst aangepast op dinsdag, 16 april 2024 23:00

Afbeelding galerij

Meer in deze categorie: