Furby is nu ook in België helemaal terug: iconisch fenomeen uit de jaren ’90 spreekt eindelijk Nederlands

12 maart 2024
in Nieuws
  • En nóg meer goed nieuws – vooral voor de ouders: iconische kindervriend heeft nu ook een uitknop
  • En nóg meer goed nieuws – vooral voor de ouders: iconische kindervriend heeft nu ook een uitknop•De gekke karaktereigenschappen van Furby moedigen kinderen aan hélemaal zichzelf te zijn of Furby blijft trouw aan de roots maar omarmt de behoeften van gezinnen anno 2024.

Het fenomeen Furby is nu echt helemáál terug van weggeweest! Na meer dan 25 jaar kondigt speelgoedfabrikant Hasbro de langverwachte comeback van het iconische speelgoed aan. Na de lancering in de VS afgelopen zomer, is de gloednieuwe versie van onze furry friend nu ook in België verkrijgbaar, in het Nederlands.

Verder introduceert het speelgoedvriendje een essentiële, nieuwe functie die ontbrak bij de Furby van vroeger: een uitknop. Hierdoor kunnen gezinnen ongestoord genieten van hun nachtrust zonder te worden verrast door het plotselinge gebrabbel van hun kleurrijke en knuffelbare vriend.

Nieuwe generatie Furby

Furby veroverde de wereld in 1998. En onder het nagenoeg onveranderde uiterlijk heeft de zachte, knuffelbare kindervriend meer dan 25 jaar later toch een flinke transformatie ondergaan. Hasbro deed de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar de wensen en behoeften van gezinnen en kinderen. Daaruit bleek onder andere dat kinderen het belangrijk vonden dat Furby hun ultieme beste vriend kon zijn: een harige metgezel om allerlei dingen mee samen te doen. Dat is dan ook precies wat Hasbro heeft gecreëerd.

Met 5 verschillende modi en meer dan 600 reacties, waaronder lichten, geluiden en liedjes, biedt de nieuwe Furby urenlang interactief speelplezier. Of het nu gaat om het voorspellen van je toekomst, het doen van een dansje, mediteren, elkaar nadoen met grappige stemmetjes of het geven van een lichtshow. Furby reageert op knuffels en aanrakingen en kinderen kunnen hun nieuwe knuffel voeden, kammen en aankleden met de meegeleverde klikkralen en accessoires. Hoe meer speeltijd met Furby, hoe meer mogelijkheden en plezier je ontdekt.

Het eigenzinnige, kleurrijke karakter van Furby laat kinderen hun ware ik omarmen en moedigt hen aan helemaal zichzelf te zijn. Furby wordt het nieuwe beste vriendje onder alle kinderen.’. En met 5 modes en meer dan 600 reacties raak je nooit uitgespeelt met je allerbeste vriendje!

Iconische lancering in 1998

Eind jaren negentig werd Furby een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar. Met wiebelende oren, expressieve ogen en een eigen taal genaamd ‘Furbish’, was Furby niet zomaar speelgoed: het was een persoonlijkheid die écht leek te leven. De nieuwe generatie Furby blijft trouw aan de roots en omarmt tegelijkertijd de behoeften van gezinnen anno 2024. Het is de perfecte mix van warme herinneringen uit het verleden en de moderne behoeften uit het heden.

Adviesprijs en verkrijgbaarheid

Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99.

Over Hasbro Hasbro

(NASDAQ: HAS) is een wereldwijd opererend speelgoed- en entertainmentbedrijf met als missie om ‘s werelds beste spel- en entertainmentervaringen te creëren. Hasbro verbindt zich met consumenten wereldwijd door grote innovaties, verhalen en merken tot leven te brengen. Zowel via kanalen die zich al bewezen hebben, als via innovatieve platforms. Dan gaat het om speelgoed, spellen en consumentenproducten, via televisie, film, digital gaming, live action, muziek en VR ervaringen. Hasbro’s iconische merken zijn onder andere HASBRO GAMING, MONOPOLY, PLAY-DOH, PEPPA PIG, FURREAL FRIENDS, MY LITTLE PONY, TRANSFORMERS, NERF, POWER RANGERS en PJ MASKS, maar ook A-merken van partners. Hasbro bouwt aan haar merken middels geweldige storytelling en content voor alle schermen. Hasbro onderschrijft maatschappelijk ondernemerschap en ondersteunt diverse goede doelen, waarmee Hasbro zich inzet om de wereld een beetje mooier te maken voor kinderen en hun families. Hasbro is trots op haar 13de plaats op de lijst van 100 Best Corporate Citizens van CR Magazine 2019 enwordt al 9 jaar aaneen vermeld als een van de World’s Most Ethical Companies® van het Ethisphere Institute. Hasbro geeft met regelmaat belangrijke updates over haar business en merken via haar website voor investeerders, de newsroom en socialmediakanalen @Hasbro op Twitter en Instagram..

Laatst aangepast op dinsdag, 12 maart 2024 22:45
Meer in deze categorie: