ToyChamp opent 9 winkels op voormalige FUN locaties

23 februari 2024
in Nieuws

Het is geen nieuws dat de retailsector turbulente tijden doormaakt. Dat geldt ook voor de speelgoedsector. ToyChamp weet daar met haar focus op winkelbeleving goed op in te spelen en heeft daardoor in de voorbije jaren haar marktpositie sterk kunnen verbeteren. Met name in Nederland, waar ToyChamp landelijke dekking heeft met 24 experience superstores, is het merk inmiddels een begrip in de hoofden van vele kinderen, ouders en grootouders, en een bestemming om zich te laten inspireren en informeren. Met “Champy on Tour” heeft ToyChamp bovendien beleving tot een hoger niveau getild, waardoor de retailer samen met haar partners en de inzet van haar gemotiveerde medewerkers kinderdromen waarmaakt.

In België heeft ToyChamp 9 winkels, en sinds oktober 2023 hebben ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV 75% van de aandelen van Dreamland NV overgenomen van Colruyt Group. Hiermee heeft de groep ook in België landelijke dekking met haar winkelpark.In België heeft ToyChamp 9 winkels, en sinds oktober 2023 hebben ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV 75% van de aandelen van Dreamland NV overgenomen van Colruyt Group. Hiermee heeft de groep ook in België landelijke dekking met haar winkelpark.

Om in bepaalde regio’s een aantal blinde vlekken op te vullen zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat ToyChamp Holding NV 9 voormalige FUN locaties opnieuw zal omtoveren tot speelgoedpaleizen waar beleving centraal staat. Voor DreamLand betreft het 3 relocaties in Mechelen, Roeselare en Veurne. Voor ToyChamp zullen in Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem, Dendermonde, Lokeren en Sint-Joris-Winge de voormalige FUN-winkels omgebouwd worden tot ToyChamp. Hierbij zullen aanzienlijke investeringen worden gedaan in het kader van duurzaamheid en een inspirerende winkelbeleving. De locatie op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge verdient bijzondere aandacht aangezien het daar voor de familie Nolmans in 1986 allemaal begon. In de zes winkels die worden omgebouwd naar ToyChamp wordt gestreefd naar een maximaal behoud van tewerkstelling.

Koen Nolmans, CEO van ToyChamp en DreamLand zegt hierover: “Als Belgisch familiebedrijf zijn we zeer verheugd om deze nieuwe stap te kunnen zetten, en een deel van de winkels waar FUN en haar medewerkers jaren aan gewerkt hebben, een mooie toekomst te bieden. Op deze wijze is ook de Belgische verankering van een deel van de fysieke speelgoedretail gegarandeerd met een duurzame tewerkstelling als gevolg.”

Laatst aangepast op vrijdag, 23 februari 2024 21:26
Meer in deze categorie: