Funko en Goliath kondigen exclusieve wereldwijde overeenkomst aan voor Funko Games

19 januari 2024
in Nieuws

EVERETT, Washington en HATTEM, Nederland - 17 januari 2024 - Funko, Inc. (Nasdaq: FNKO), een toonaangevend merk in popcultuur, en Goliath, een particulier familiebedrijf en wereldwijde spelfabrikant, hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een exclusieve wereldwijde licentie- en distributieovereenkomst zijn aangegaan voor het portfolio van Funko, op de markt gebracht onder het merk Funko Games. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Goliath ook de activa verworven van Funko's bordspelontwikkelingsstudio, voorheen bekend als Forrest-Pruzan Creative, en het geprezen bordspelontwerpteam Prospero Hall. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Onder de meerjarige overeenkomst wordt Goliath de exclusieve wereldwijde distributeur van het huidige assortiment games en puzzels van Funko en zullen Goliath en Funko gezamenlijk werken aan de ontwikkeling en distributie van nieuwe games en puzzels. De overeenkomst omvat een initiële betaling van Goliath, gevolgd door toekomstige gegarandeerde royaltybetalingen voor het gebruik van het Funko-merk. Daarnaast verwerft Goliath de huidige voorraad bordspellen en puzzels van Funko, evenals de rechten op intellectueel eigendom met betrekking tot de studio.

“Funko Games is een zeer gerespecteerd merk dat honderden recent gecreëerde bordspellen omvat, evenals een geweldig portfolio van Forrest-Pruzan. We kijken ernaar uit om het Funko-merk en de stijl op nieuwe en innovatieve manieren naar het spelschap te brengen,” zei Jochanan Golad, Chief Executive Officer van Goliath. “Met 101 jaar ervaring van Pressman en 43 jaar van Goliath in het verkopen van spellen, geloven we dat we perfect passen bij Funko om samen op mondiaal niveau games te ontwikkelen en te distribueren. We zijn vooral enthousiast over ons plan om wereldwijd enkele belangrijke spellen op de markt te brengen, met name een nieuw en opwindend spel genaamd Bitty Pop!® Chase, met daarin de populaire Bitty Pop!® miniatuur verzamelbare personages van Funko.”

Interim Chief Executive Officer van Funko, Mike Lunsford, zei: “De transactie is ontworpen om in lijn te zijn met ons eerder verkondigde doel om ons bedrijf te stroomlijnen door ons te richten op onze kernactiva. We zijn van plan de opbrengsten van deze transactie te gebruiken om onze schulden te verminderen. We geloven dat de omvang en schaal van Goliath, evenals hun diepgaande kennis van de wereldwijde markt voor games en speelgoed, hen tot een sterke partner voor Funko maken in de bordspelcategorie.”

Goliath is van plan is om veel van de Funko-bordspellen te presenteren op de aankomende speelgoedbeurzen in Londen en Nürnberg in 2024.

Laatst aangepast op vrijdag, 19 januari 2024 17:49
Meer in deze categorie: