Belgische fabrikant Clics Toys lanceert nieuw duurzaam en educatief speelgoed voor het eindejaar

20 oktober 2023
in Nieuws

Clics Toys staat voor ecologisch en educatief speelgoed van Belgische makelij. De slimme bouwblokjes zijn geschikt voor kids vanaf 3 tot 8 jaar. Met één Clics-blokje kan oneindig veel gebouwd worden. Jaarlijks worden miljoen blokjes lokaal geproduceerd in Wuustwezel en ze worden gemaakt van gerecycleerd plastic. Op die manier is Clic Toys verantwoord speelgoed met een kleine voetafdruk.

Clics Toys won al verschillende speelgoed awards met hun verschillende merken, maar staan vooral bekend om de populaire Clics-emmers: elke emmer zit boordevol bouwstenen en heeft zijn eigen kleur, bouwplannetjes en speciale onderdelen waarmee kinderen meteen creatief aan de slag kunnen.

Speelgoed dat klikt
Het unieke kliksysteem zorgt ervoor dat de blokjes makkelijk in elkaar passen, waardoor de allerkleinsten in geen tijd de grootste bouwwerken maken. Door het open play princpe van Clics zijn de bouwmogelijkheden zijn eindeloos.

Ecologisch
Clics producten worden lokaal in België geproduceerd. De Clics bouwblokjes zijn bovendien gemaakt met 50% gerecycleerd plastic en de verpakkingen bestaan al uit 100% herwerkte materialen. Dagelijks worden duizenden gebruikte plastic bakjes van lokale fruit-en groenten importeurs opgehaald en verwerkt tot plastic korrels. Met die korrels worden de kleurrijke blokjes en verpakkingen vervaardigd. Een zonnepanelenpark wekt 18.000 Kwh aan groene energie op, zodat de gerecycleerde materialen op een energiezuinige manier verwerkt worden. Alle inspanningen samen verlagen de CO2-uitstoot met 90%.

Educatief
Naast het stimuleren van creativiteit en verbeeldingskracht, hecht Clics Toys ook belang aan educatie. Door te bouwen met Clics-bouwstenen ontwikkelen kinderen belangrijke vaardigheden zoals de eerste grijpreflex, ruimtelijk inzicht, fijne motoriek en probleemoplossend denken. Clics Toys biedt een breed scala aan thema's en sets, waardoor elk kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden kan leren.

Tips voor de cadeaulijstjes: nieuw speelgoed voor het eindejaar

Magimals: Er zijn drie nieuwe producten: de Sealife-box, Farm-box en ook een Safari-versie. In elke doos zitten twee diertjes die magnetisch op elkaar kunnen klikken. Maak de gekste creaties. Zo wordt een Olifant en een Kip: een OlifaKip. Door het zachte materiaal zijn de Magimals ideaal peuterspeelgoed en tevens ook geschik voor in bad.

Consumentenrichtprijs: € 22,99
Leeftijd: 1 tot 5 jaar
Verkrijgbaar bij: Dreamland, Amazon, Euroshop en Bol.com

Extra Clics-emmers

Een Clics-emmer bestaat uit bouwstenen met een kliksysteem waarmee je snel en gemakkelijk dingen in elkaar kan zetten. Volg het bouwplan of laat je leiden door je eigen grenzenloze fantasie. Naast de standaard 8-in-1 emmers komen er vier nieuwe thema-emmers bij: Politie, Brandweer, Dino’s en Builders.

Consumentenrichtprijs: : tussen € 14,99 en € 119,99
Leeftijd: 4+
Verkrijgbaar via: Dreamland, Fun, Trafic, Euroshop, Supra Bazar, Amazon, diverse lokale handelaars en Bol.com

Spaghetteez
Dol op knutselen? Spaghetteez zijn zachte, flexibele staafjes die makkelijk in elkaar klikken. De creaties zijn eindeloos!

Consumentenrichtprijs: tussen € 12,99 en € 84,99
Leeftijd: 4+
Verkrijgbaar via: Euroshop, Amazon, diverse lokale handelaars & Bol.com

Clics brengt binnenkort ook een Limited edition uit: een mega-tijger bestaande uit meer dan 700 blokjes, een iets complexer bouwwerk waar ook volwassenen plezier aan zullen beleven.

Laatst aangepast op vrijdag, 20 oktober 2023 14:54
Meer in deze categorie: