Baby & kids afdeling Trademart breidt verder uit

14 juli 2023
in Nieuws

Afgelopen zomer opende Trademart een volledig vernieuwde baby & kids afdeling. Deze vernieuwing blijkt een enorm schot in de roos, met een volledige bezetting van alle beschikbare plaatsen. Daarom is Trademart nu volop bezig met de voorbereiding van een verdere uitbreiding van de afdeling.

In augustus verhuisde de baby & kids afdeling naar het niveau D van Trademart, een aangename plek met heel wat daglicht, die bovendien aansluit op het departement home & living. “Onze baby & kids afdeling heeft intussen een groot aanbod met zo’n 250 merken”, vertelt Lies Vandiest van Trademart. “Speelgoedwinkels, pericultuurwinkels, kinderkledingwinkels of concept stores vinden er een mooie mix van grote en kleine merken. Door een bezoek aan Baby & Kids kan men zodus ook nichemerken gaan ontdekken, merken die nog niet zo bekend zijn en waarmee men in de winkel een verschil kan maken.”

Van grote namen tot nichemerken

Het merkenaanbod van Trademart is dus heel bijzonder gevarieerd. “Een van de bekende namen is bijvoorbeeld Trixie Baby, met een uitgebreid assortiment van babykleding en -accessoires. Koos Agency is bij ons aanwezig met o.a. Liewood, bekend voor zijn mooi ontworpen en vooral functionele producten in kindvriendelijke materialen. Ook Jollein, specialist in babykamertextiel, heeft een heel mooie showroom bij ons. We stellen vast dat ook de grotere merken voor Trademart kiezen. Zo hebben we recent bijvoorbeeld Little Dutch mogen verwelkomen. Aan de andere kant zijn er dan ook nichemerken, zoals bijvoorbeeld La Petite Rooze, dat is iemand die nog echte handmade producten creëert.

Laagdrempelig

Omdat een volledige showroom niet voor elk merk haalbaar is, biedt Trademart ook andere oplossingen aan. “We hebben ook heel wat shared showrooms. Dit betekent dat merken heel laagdrempelig naar Trademart kunnen komen, met een kleine oppervlakte, vanaf 5m². Maar dit creëert wel een enorme dynamiek. Vroeger waren er enkel grotere modules, en dan is er al heel wat financiële slagkracht nodig. Voor starters is deze shared formule heel tof, want zij hebben heel waardevolle contacten, zowel met retailers, maar ook met collega’s. Zij versterken elkaar en zorgen er zo voor dat 1 plus 1 veel meer dan 2 is.”

Verdere uitbreiding

Door het succesvolle verhuis is de baby & kids afdeling van Trademart momenteel volgeboekt. “Maar we werken volop aan extra ruimte. Naast de afdeling is er een zone die voorheen dienst deed als stockageruimte. Deze zal nu volledig omgebouwd worden naar een extra uitbreiding van de baby & kids afdeling. Deze zal er ook helemaal hetzelfde gaan uitzien, met dezelfde look & feel, en er perfect op aansluiten. Je zal dus geen verschil zien tussen het eerste deel en het nieuwe deel. Met deze uitbreiding willen we nog heel wat extra merken aan ons aanbod toevoegen. Er lopen dan ook al gesprekken met heel wat geïnteresseerden.”

Events

Naast de showrooms biedt Trademart zijn exposanten en bezoekers ook nog steeds een mooi programma van speciale events. “We hebben natuurlijk onze maandelijkse maandagopeningen, die we ook steeds koppelen aan een bepaald thema. Zo kunnen bezoekers naast het ontdekken van producten ook nog wat interessante kennis opdoen. Op 22 mei zal het thema bijvoorbeeld Back To School zijn, en op 26 juni draait alles rond duurzaamheid. Op 24, 25 en 26 september zijn er dan weer de Kids World Days, waarbij de focus ligt op de nieuwe collecties.” 

Inspiratieplek

Met al deze troeven is Trademart dus een inspiratieplek voor elke professional uit de baby- en kidssector. “Ook Nederlandse agenturen tonen steeds meer interesse in Trademart, waarbij zij van hieruit ook Nederlandse klanten ontvangen. Het wordt dus steeds meer een Benelux-verhaal. Het is dan ook een unieke plek in de Benelux, want nergens anders komt de baby & kidswereld op die manier samen. Trademart is zodus een volwaardig alternatief voor een babybeurs”, zo besluit Lies Vandiest.

www.trademart.be

Laatst aangepast op vrijdag, 14 juli 2023 10:49
Meer in deze categorie: