Mattel neemt MEGA Brands over

03 maart 2014

Op 28 februari kondigde Mattel de overname van MEGA Brands aan. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 460 miljoen dollar gemoeid.

Met de overname van MEGA Brands breidt Mattel uit in twee snel groeiende productcategorieën. MEGA Brands is met het merk MEGA BLOKS immers de nummer 2 in de categorie van het constructiespeelgoed, en is ook sterk vertegenwoordigd in de Arts & Crafts categorie.

“Een belangrijke pijler van onze globale groeistrategie is de strategische acquisitive van merken die enerzijds kunnen profiteren van onze schaal, en die ons anderzijds kunnen helpen ons bereik in nieuwe en groeiende categorieën uit te breiden”, aldus Bryan G. Stockton, voorzitter van CEO van Mattel. “Het constructiespeelgoed is populair, universeel en heeft een van de snelst groeiende cijfers getoond de voorbije drie jaren. We kijken er naar uit om MEGA Brands te helpen zijn wereldwijde groei te versnellen, en zo kinderen en families meer keuze aan te bieden.”

“MEGA Brands heeft een vooraanstaande positie verworven in grote en groeiende categorieën door kinderen en families boeiende creatieve ervaringen aan te bieden door middel van innovatieve, goed ontworpen en kwalitatief hoogwaardige producten. Mattel is de ideale partner op onze merken mee te nemen naar het volgende niveau”, zegt Marc Bertrand, President en CEO van MEGA Brands President. “We zijn ervan overtuigd dat de omvang en het wereldwijde platform van Mattel dat zich over 150 markten uitstrekt, in combinatie met de expertise van onze mensen die de constructie en Arts & Crafts categorieën, enorme groeikansen voor onze merken zal creëren.”

Met een geschat netto verkoopscijfer van 405 miljoen dollar voor FY 2013, behoort MEGA Brands tot de top 15 speelgoedbedrijven van de wereld, aldus de cijfers van NPD.  MEGA Brands heeft momenteel zo’n 1.700 werknemers in 17 landen. Mattel heeft de bedoeling om de expertise van MEGA Brands op vlak van productie, zowel in Montreal als in Tennessee, te blijven gebruiken, net als het MEGA Brands hoofdkwartier in Montreal. Zo wil het optimaal gebruik maken van de ervaring bij het ontwerpen en ontwikkelen van speelgoed in de constructie en Arts & Crafts categorieën.

“Bij Mattel volgen we een consistente filosofie met betrekking tot acquisities. We trachten waarde te creëren door te bouwen op de funderingen van de grote bedrijven die we hebben binnengehaald. Daarbij bewaren en voeden we de kernwaarden, talenten en een unieke mogelijkheden die hen groot hebben gemaakt”, aldus Stockton. “We zullen onze nieuwe merken en collega’s bij MEGA Brands benaderen met het grootste respect voor wat zij hebben opgebouwd, en met enthousiasme voor wat we samen kunnen bouwen.” 

Laatst aangepast op dinsdag, 04 maart 2014 11:00
Meer in deze categorie: