Ravensburger investeert in Wonderbly

28 augustus 2017

Wonderbly (het voormaligen Lost My Name) heeft een investering van 8,5 miljoen dollar binnengehaald. Een van de drijvende krachten achter deze investering is Ravensburger.

Wonderbly bevindt zich op het boeiende kruispunt van storytelling, engineering, digital en print. Het bedrijf, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maakte meteen een impact met de wereldwijde bestseller “Lost My Name”, een gepersonaliseerd kinderboek dat deze categorie voorgoed zou veranderen, door het om te vormen tot een creatief canvas en een technologische speelruimte. In totaal werden er meer dan 2,7 miljoen exemplaren van verkocht. Nadien lanceerde Wonderbly nog drie titels met verschillende personalisatiesystemen/technologieën, en er komen dit jaar nog drie boeken.

De rebranding en de nieuwe investeringsronde duiden op de evolutie van het bedrijf alsook op zijn visie voor de toekomst. Men wil de grenzen van het gepersonaliseerd publiceren blijven verleggen met eigen content en de juiste partners. Via verbeeldende, persoonlijke storytelling wil men het onbegrensde zelfvertrouwen in elk kind inspireren.

“We hebben de ontwikkeling van Wonderbly al een tijdje gevolgd en we zijn zeer blij om nu aan boord te kunnen komen als strategische investeerder. Wonderbly is erin geslaagd om een mooie business van gepersonaliseerde kinderboeken op te zetten, en we kijken ernaar uit om hen te ondersteunen in de volgende fase van hun groei”, aldus Clemens Maier, CEO van Ravensburger group.

Laatst aangepast op maandag, 28 augustus 2017 11:26
Meer in deze categorie: