Ga zelf op zoek naar De Mol!

23 maart 2017

Vlaanderen kijkt reikhalzend uit naar aanstaande maandag, wanneer men eindelijk zal ontdekken wie als Mol zal ontmaskerd worden: Davey, Eline of Annelies. Maar ook daarna hoeft het Mol-avontuur niet te eindigen, dankzij de Mol speldoos van Just Games.

Geen hoogtevrees- of onderwatertoestanden bij deze Mollenjacht, maar gewoon 3 tot 6 mensen rond een spelbord. Maar dat maakt het spel er niet minder spannend op. Bij aanvang van de spelronde wordt er een nieuw pakketje kaarten geopend, telkens in het thema van een bepaald land. Door het scannen van een QR-code ontdekken de spelers of ze de Mol of een mollenjager zijn.

Daarna begint de groep aan een reeks vragen. En dit zijn niet de makkelijkste vragen, zodat teamwork soms wel noodzakelijk is. Maar daar schuilt net het gevaar. Want de Mol heeft natuurlijk andere belangen. Na een soms pittige discussie kiest de groep – soms na een stemming – het antwoord op de vraag. Met dit antwoord komen ze één letter dichter bij het einddoel van het spel: het codewoord van acht letters.

Na 45 minuten en 8 vragen moet de groep een codewoord op het spelbord leggen. Wordt het codewoord niet gevonden, dan is de Mol geslaagd in zijn opzet en wint hij of zij het spel. Wanneer de opdracht toch tot een goed einde wordt gebracht, kijkt men welke speler het best scoorde bij de vragen én bij het ontmaskeren van de Mol. Kortom, een speldoos die garant staat voor een pittige spelavond, waarbij je zelfs je beste vrienden gedurende 45 minuten best niet vertrouwt.

Meer in deze categorie: