LEGO® BOOST

23 maart 2017

LEGO gaat verder met het combineren van digitaal programmeren en fysiek bouwen. LEGO® BOOST zal een jonge generatie inspireren met een eindeloos spelplezier…

LEGO® BOOST combineert de eindeloze spelmogelijkheden van een traditionele LEGO set met een brede waaier aan bewegingen en geluiden die mogelijk worden door gemaakt door een makkelijk te gebruiken, op een app gebaseerde codeeromgeving. LEGO BOOST werd ontwikkeld voor kinderen van 7 jaar en ouder. Door gebruik te maken van vertrouwde LEGO elementen en eenvoudige codeertaal, biedt LEGO BOOST een intuïtieve benadering en mogelijkheden voor snel succes.

LEGO BOOST wordt aangedreven door een Move Hub, een blok met een ingebouwde kantelsensor, waarop kinderen LEGO elementen, motoren en sensoren kunnen toevoegen. Op die manier kan men beweging brengen in elke LEGO creatie. De LEGO BOOST set bevat bouwinstructies voor vijf verschillende modellen: Vernie de Robot, Frankie de Kat, de Gitaar 4000, de Multi-Tool Rover 4 (M.T.R.4), en de Autobuilder. Al deze modellen werden ontworpen om kinderen de fundamentele bouw- en codeervaardigheden mee te geven die nodig zijn om hun creativiteit uit te drukken en hetgeen ze gebouwd hebben te personaliseren.

LEGO® BOOST introduceert het coderen met behulp van een gratis app. Net als bij LEGO bouwstenen, bouwen kinderen hierin gedragingen en acties, door digitale codeerblokken aan elkaar te linken in een makkelijk te begrijpen horizontale layout. Hier kunnen ze dan ook nog eens stemopnames aan toevoegen. De app bevat ook meer dan 60 activiteiten die inspiratie bieden om verder te bouwen, te coderen en te spelen.

LEGO BOOST zal beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2017.

Meer in deze categorie: