Happy Birthday, Baby born®!

Het bekende poppenmerk maakte een mooie evolutie in 25 jaar tijd

Hiep hiep hoera, het is feest! Baby born® is reeds 25 jaar lang in meer dan 60 landen wereldwijd de meest populaire pop voor poppenmama’s met meer dan 20 miljoen verkochte poppen. Wanneer ze in de lente van 1991 voor het eerst in de speelgoedwinkel lag, was er ook een sterke evolutie in speelgoedland aan de gang. In die periode kwam het internet eraan en de Gameboy veroverde de kinderharten. Niet echt een ideale basis om een klassieke pop op de markt te brengen, of toch wel? Baby born® slaagde grandioos in deze opzet! De pop heeft alvast de tand des tijds doorstaan, omdat ze een mooie evolutie meemaakte in al die jaren.

Levensechte functies

Hoe komt het dat een kleine baby pop zoveel interesse wekt bij kinderen over zo’n lange tijdsperiode, zeker als we weten dat kinderen voortdurend geprikkeld moeten worden om de aandacht te behouden? Eén van de overtuigende factoren is zeker en vast het natuurlijke uitzicht van de Baby born® pop. Ze heeft vriendelijke ogen en een open blik. Daarnaast bevordert het spelen met Baby born® de sociale vaardigheden en de emotionele omgang. De authenticiteit van Baby born® ligt verder in de functies van de pop. Baby born® heeft geen batterijen nodig. Ze kan eten en drinken, op het potje gaan of in de luier plassen, een badje nemen, huilen, slapen en ze kan haar armpjes en beentjes bewegen. Alles wat een baby of klein kindje definieert in 8 levensechte functies.

Evolutie in speelervaring

Het succes van Baby born® vertaalde zich in de jaren ook door de uitbreiding van de verschillende speelopties en het toevoegen van verschillende accessoires. Eerst lag de focus van de accessoires op de baby wereld, daarna werd dit uitgebreid naar de favoriete activiteiten van oudere kinderen en tenslotte werden ook fantasie thema’s niet langer ondenkbaar.

De verscheidenheid van de productlijn is vooral merkbaar door de introductie van een pop met bijkomende accessoires passend bij elke leeftijd. Meisjes groeien daardoor stilaan in hun rol als poppenmama. Zo heeft Baby born® een collectie die bestaat uit 0+, 1+, 2+ en 3+ poppen. 

Baby born® First Love is bestemd voor de allerkleinsten (0+) en heeft een hoog knuffelgehalte door de zachte stof en vulling. My Little Baby born® Supersoft (1+) is het perfecte speelvriendje voor kleine engeltjes en jonge poppenmoedertjes. My Little Baby born® Badplezier (2+) heeft wat functies, ze drinkt, plast in haar stoffen luier en kan mee in bad. Door haar sneldrogend lichaam, hoeven kleine meiden niet lang zonder hun favoriete pop. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen zich dan helemaal uitleven met de grote Baby born® pop en de interactieve accessoires.

Baby born® collectie voor het feestjaar

De Baby born® verjaardagspop wacht op haar gasten! Deze verjaardagsverpakking met schattige feestaccessoires luidt het feestjaar mooi in. Baby born® krijgt niet 1 cadeautje voor haar 25-jarig bestaan, maar elk seizoen van 2016 volgt er een nieuw geschenk. In de lente, met zicht op het mooie weer, kan ze uitkijken naar een nieuwe fietsset, met een kleurrijk fietsstoeltje en sportieve outfit. Met de hitte van de zomermaanden in zicht zal Baby born® in haar zomerpakje in haar schattige klapstoel met parasol kunnen genieten van het mooie weer. Het nieuwe regenpak met leuke Wellington laarsjes komt dan weer goed van pas in de herfst. Tenslotte krijgt Baby born® een lekker warme Kerstset voor de feestdagen.

Blijven vernieuwen

Volgens Thomas Eichhorn, bestuurslid van Zapf Creation, ziet de toekomst van Baby born er rooskleurig uit voor de komende periode: “We kijken uit naar heel wat nieuwigheden. Dit jaar zal de pop er voor de eerste maal een zusje bij krijgen, nl. Baby born® Interactive Sister. Ze verbreedt de moeder-kind-rol binnen het BABY born® merk met als belangrijke feature; hairplay. Meisjes vinden het heerlijk om te experimenteren met kapsels. Verder heeft BABY born® Interactive Sister beweeglijke gewrichten, kan ze huilen en drinkt ze uit haar bekertje. Alle BABY born® accessoires passen haar ook.“

Meer in deze categorie: