Vier nieuwe lijnuitbreidingen bij LEGO

11 april 2016

Deze maand staan er vier nieuwe lijnen/uitbreidingen in de kijker bij LEGO.

LEGO Elves werd vorig jaar gelanceerd als themawereld voor meisjes die iets meer van fantasy houden. Dit jaar wordt deze wereld uitgebreid met het drakenthema. Het hoofdpersonage Emily Jones vindt drakeneieren, en ontfermt zich dan ook over de baby-draakjes, die ze moet verzorgen en trainen. In het gamma vind je dan ook sets als een Drakenschool, een waterdraak avontuur en een herberg.

Bij de jongens is LEGO Ninjago natuurlijk een geliefd universum. Daar wordt nu de Luchtpiratenlijn gelanceerd. Deze bouwt verder op de helden van Ninjago, maar dan met nieuwe slechteriken: de Luchtpiraten. Die hebben een heel arsenaal aan vliegtuigen, met tal van leuke elementen die verwijzen naar piraten: ankers, schatkisten, kanonnen,... Door de verschillende sets te kopen, verzamel je de Djinn-zwaarden die nodig zijn om de ninja Jay te kunnen bevrijden. De blikvangers in deze lijn zijn het Haaienvliegtuig, de Aanvalszeppelin en de Misfortune's Keep.

LEGO Speed Champions is een lijn de vorig jaar werd opgestart en dit jaar stevig doorgaat. Het gaat om coole racebolides van bekende merken onder licentie. Dit jaar verwelkomt LEGO zo wagens van Chevrolet, Ford, Audi en Porsche in het assortiment. Hoewel het geen focusassortiment is voor LEGO, verkoopt deze lijn toch heel goed, omdat zowel de kinderen als de papa's er helemaal weg van zijn.

Ten slotte zijn er ook nog de Mighty Micros, een nieuw onderdeel van LEGO Super Heroes. Dit cartooneske assortiment bestaat uit doosjes met telkens twee voertuigen en twee minifiguren, zodat je met elke verpakking goed tegen kwaad kan laten strijden. Het gaat om lage prijspunten met drie doosjes rond Marvel-karakters en drie doosjes rond DC Comics. 

Laatst aangepast op maandag, 11 april 2016 16:48
Meer in deze categorie: