Sinterklaas is cadeautjestijd met de spellen van Goliath!

29 oktober 2015

Het is weer bijna zover: na lang uitkijken en wachten komt de Sint weer naar ons landje met een heel groot schip vol fantastische nieuwe spellen van Goliath Games. 

Wat staat er dit jaar op jouw verlanglijstje? Komt Aladins vliegende tapijt aanvliegen en kun jij het in de lucht houden? Of is het gieren en lachen met de Schetenjacht, het schetenspel waar je moet raden wie dat rare geluid heeft gemaakt? Met de knotsgekke kikkerbril van Knipper Kikker wil iedereen natuurlijk meespelen en moet jij raden wie de vlieg heeft. En wat heeft de pakjesboot uit Spanje nog meer voor jou in petto? De Eendjesdans bijvoorbeeld waarbij je ervoor moet zorgen dat jouw eendjesfamilie zo snel mogelijk bij elkaar komt. Of ben jij een kleine topkok in de dop? Dan kun je met Super Sand van Goliath Games de leukste cupcakes tevoorschijn toveren of kun je aan de slag op de boerderij waar je je eigen diertjes maakt. Weet je al hoeveel benen 3 spinnen en 2 giraffen samen hebben? Bij Klabats moet je het heel snel opschrijven en je antwoord naar het midden van het speelveld katapulteren. Gieren! Kun je snel tekenen? Dan brengt de knecht van de Goedheiligman voor jou misschien het razendsnelle Turbo teken spel waarbij de anderen moeten raden wat jij getekend hebt. Oh kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje heb?

Aladins vliegende tapijt

Het vliegend tapijt kan veel dragen, maar tot hoever kun je ermee gaan? De spelers leggen elk om de beurt een voorwerp op het vliegende tapijt. Je moet natuurlijk wel opletten dat het vliegende tapijt niet uit de lucht valt doordat jij er iets opgelegd hebt dat té zwaar is. Als dat gebeurt, ben je uitgeschakeld.

Leeftijd: 4+

Aantal spelers: 2-4

Aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro

Scheten en gieren met Schetenjacht

Wie heeft er een scheet gelaten? In dit grappige spel gaat het er om wie kan raden welke speler ervoor zorgt dat de vader speelfiguur in het midden op de tafel een scheet laat. Alle spelers krijgen een scheetzak die verbonden is met de vader en houden deze onzichtbaar voor de anderen onder de tafel vast. In willekeurige volgorde gaat er bij een van de spelers een rood lampje branden en deze speler drukt zonder dat de anderen het merken in zijn/haar scheetzak. Dan volgt er natuurlijk het geluid van een stevige scheet. Nu mag iedereen raden wie de scheet heeft gelaten. Goed opletten, een beetje bluffen, even raden en je wordt de winnaar van dit spel.

Leeftijd: 5+

Aantal spelers: 3-4

Aanbevolen verkoopprijs: 29,99 euro

Eendjesdans: zoek jouw drie eendjes!

Maak als eerste jouw eendjesfamilie compleet! Als je op de knop drukt, beginnen de eendjes kwakend rond te dobberen in de vijver. Pak om de beurt een eendje en kijk onderaan of het eendje het juiste symbool heeft en bij jouw familie hoort. Heb je geen eendje van jouw familie gepakt? Zet het dan terug. Kijk goed welke eendjes er gepakt worden, dan weet je misschien waar je jouw eendjes kunt vinden. Heb jij als eerste drie dezelfde eendjes gevonden? Dan heb je gewonnen! De eendjesdans is een spel voor kinderen vanaf 3 jaar.

Leeftijd: 3+

Aantal spelers: 2-4

Aanbevolen verkoopprijs: 19,99 euro

Pats Klabats

Bij Klabats moet je snel zijn en meteen reageren. Hoeveel benen hebben 3 spinnen en 2 giraffen samen? Schrijf razendsnel je antwoord op de opklapbare arm, laat die los en… KLABATS! Ben jij sneller dan je schaduw? Je antwoord schiet naar het midden van het speelveld. Ligt jouw antwoord onderaan? 30 - Oeps… Dan lig je niet goed. Van wie is de volgende opklapbare arm? 32 – Olé, je bent de winnaar van deze ronde! Je wint het spel als je als eerste 10 speelrondes gewonnen hebt.

Leeftijd: 8+

Aantal spelers: 2-5

Aanbevolen verkoopprijs: 21,99 euro

Knipper Kikker

Met de grappige kikkerbril ben je even een echte kikker die op zoek is naar een lekkere vlieg! Je tegenstanders hebben de vlieg onder een van hun bekers verborgen en geven de vlieg door. Je kikkerbril knippert en op het moment waarop de bril open gaat, kun je raden wie de vlieg heeft verborgen. Heb je het goed geraden? Dan win jij deze ronde. Wie de meeste vliegen heeft, is de winnaar van het spel.

Leeftijd: 6+

Aantal spelers: 3-5

Aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro

Super Sand, hét leukste speelzand voor binnen

Super Sand, het fantastisch speelzand voor binnen van Goliath Games, lanceert dit najaar twee nieuwe, leuke speelideeën:

Bak zelf kleurige cupcakes

Met deze set word je de nieuwe top kok: met het Super Sand modelleerzand maak je zelf de leukste cupcakes. In de verpakking vind je twee kleuren zand, twee rollers waar je sierlijke figuurtjes in het zand mee kunt maken en natuurlijk de juiste bakvormen. Zandtaartjes bakken was nog nooit zo gemakkelijk!

Maak je eigen boerderij

Net als op een echte boerderij: met deze mallen maak je in Super Sand een schattige koe, schaap of kip. Om te voorkomen dat ze weglopen, maak je ook een omheining natuurlijk. En om het werk op de boerderij helemaal af te maken, kun je de mooie rode tractor gebruiken.

Leeftijd: 4+

Aanbevolen verkoopprijs:

Super Sand Cupcakes: 34,99 euro

Super Sand Farm: 39,99 euro

Turbosnel tekenen

Een razendsnel tekenspel met een bijzondere pen. Pak een kaart en begin meteen het onderwerp dat de andere spelers moeten raden te tekenen, maar je moet snel zijn want de punt van de pen verdwijnt binnen een paar seconden. Heeft niemand geraden wat jij tekende, geef de kaart dan door aan de volgende speler die de tekening verder afmaakt totdat de punt van de pen weer verdwijnt. De spelers die de kaart nog niet gezien hebben, mogen elke keer het onderwerp raden en zo kun je zowel als tekenaar als degene die het juist raadt, punten verdienen. De pen is instelbaar op twee snelheden: één voor volwassenen en eentje voor de kids die iets meer tijd krijgen met de tweede tijdsknop op de pen. Wie het snelst kan tekenen en goed kan raden, wint het spel.

Leeftijd: 8+

Aantal spelers: 2-10

Aanbevolen verkoopprijs: 17,99 euro

Meer in deze categorie: