Heavenly Sword - Van game tot film

17 juni 2015

Heavenly Sword was in 2007 een van de meest besproken games voor de PlayStation 3. 

Het was maar liefst vijf jaar in ontwikkeling en werd meegeschreven door niemand minder dan Andy Serkis, bekend van zijn stemwerk voor films als The Lord of the Rings, The Hobbit, King Kong en Dawn of the Planet of the Apes.

Dankzij het sterke verhaal en de fantastische vechtscènes wist Heavenly Sword overal ter wereld gamerharten te veroveren. Zoveel, zelfs, dat de fans ook nu nog, 8 jaar na datum, massaal om een vervolg blijven smeken. Een Heavenly Sword 2 zit er nog steeds niet direct aan te komen, maar een film is er nu wel. Hiervoor werd een beroep gedaan op een resem bekende topacteurs binnen die allemaal ook vertrouwd zijn met ‘voice acting’.

Visueel leunt Heavenly Sword sterk aan op de game: de grafische stijl werd behouden om de band naar het spel zo herkenbaar mogelijk te houden. Met de hulp van Sony Computer Entertainment Europe en in het begin ook Ninja Theory is het team onder regisseur Gun Ho Jang erin geslaagd om het oorspronkelijke verhaal in een nieuw jasje te gieten, met enkele wendingen die ook de kenners wellicht aangenaam zullen verrassen. Op die manier toont Heavenly Sword duidelijk aan hoe een animatiefilm perfect in het verlengde kan liggen van een game en hoe die twee vormen van media elkaar kunnen versterken. 

Meer in deze categorie: