Wereldwijde stemming roept Lima (Peru) uit tot topeigendom

19 maart 2015

Met ongeveer 4 miljoen uitgebrachte stemmen in 182 landen hebben MONOPOLY-fans over de hele wereld hun favoriete steden op het nieuwe spelbord van MONOPOLY HERE & NOW, dat uitkomt in het najaar, gekozen. 

De uiteindelijke lijst met steden werd op 19 maart, de officiële verjaardag van het spel en de eerste officiële Wereld MONOPOLY Dag, bekendgemaakt door HASBRO. Fans van Lima bundelden de krachten en zagen hun inspanningen beloond: de hoofdstad van Peru is voortaan hét topeigendom van de Wereldeditie.

De verkiezing van nieuwe eigendommen voor MONOPOLY HERE & NOW werd gecoördineerd door het nieuws- en entertainmentbedrijf Buzzfeed. Fans werden uitgenodigd om te stemmen op de steden die werden geselecteerd voor MONOPOLY HERE & NOW: de wereldeditie. Daarnaast konden MONOPOLY-fans tijdens ‘Wild Card Week’ hun favoriete steden ‘inschrijven’ voor de resterende twee bruine vakjes op het nieuwe spelbord.

Met de bekendmaking van de locaties op het bord van de Monopoly Wereld editie viert Hasbro de 80e verjaardag van het merk MONOPOLY. Dag op dag tachtig jaar geleden, op 19 maart 2015 – vanaf nu Wereld MONOPOLY Dag genoemd – verwierf Parker Brothers de rechten van MONOPOLY van Charles Darrow en werd kort daarna gestart met de verkoop op de Amerikaanse markt. Sinds zijn introductie heeft MONOPOLY meer dan 1 miljard spelers in 114 landen weten te boeien. Het spel werd ook vertaald in 47 talen.

 ‘Dat we onze fans konden uitnodigen om actief bij te dragen aan de creatie van het nieuwe MONOPOLY-spel, was een fantastische manier om de 80e verjaardag van het merk te vieren’, zegt Jonathan Berkowitz, vicevoorzitter global marketing van de games-afdeling bij Hasbro. ‘Het was verbazingwekkend om te zien hoe zowel fans als lokale organisaties zich wereldwijd achter hun favorieten steden schaarden. De trots die zij etaleerden gedurende de HERE & NOW-stemming heeft ons echt verbluft.’

Deze steden kwamen als winnaars uit de bus. Zij staan vermeld op de nieuwe spelborden.

MONOPOLY HERE & NOW: de wereldeditie MONOPOLY
-Donkerblauw: Lima (Peru), Hongkong (China)
-Groen: Riga (Letland), Lissabon (Portugal), Istanbul (Turkije)
-Geel: Warschau (Polen), Mexico City (Mexico), Santiago (Chili)
-Rood: Belfast (Ierland), Athene (Griekenland), Belgrado (Servië)
-Oranje: Londen (Engeland), Moskou (Rusland), Tokio (Japan)
-Magenta: New York (VS), Amsterdam (Nederland), Sydney (Australië)
-Lichtblauw: Queenstown (Nieuw-Zeeland), Kaapstad (Zuid-Afrika), Taipei (Taiwan)
-Bruin: Giethoorn (Nederland), Madrid (Spanje)

Bekijk de volledige resultaten van de MONOPOLY HERE & NOW-stemming op VoteMonopoly.com.

MONOPOLY HERE & NOW: de wereldeditie is verkrijgbaar vanaf komende herfst, en zal meer nieuwigheden bevatten dan alleen maar de locaties. In de doos zullen spelers pionnen vinden die verwijzen naar wereldberoemde bezienswaardigheden, maar ook het spel zelf zal anders worden gespeeld. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk zo veel mogelijk locaties aan te doen en stempels op je paspoort te verzamelen. De spelers ontvangen een soort van toeristenbelasting van de tegenstanders die op hun locaties terechtkomen. Degene die als eerste zijn paspoort vol heeft, wint.

Meer in deze categorie: