Monopoly Here and Now: Wereldeditie

13 maart 2015

Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van MONOPOLY riep Hasbro de fans van het spel op om uit te maken welke grootsteden van over de hele wereld zullen worden toegevoegd aan het spelbord van de nieuwe MONOPOLY HERE AND NOW: WERELDEDITIE, die deze herfst in de winkels ligt.

Fans konden hun favoriete steden kiezen uit een lijst van wereldwijde locaties die in aanmerking komen voor MONOPOLY HERE & NOW: WERELDEDITIE, die vanaf komende herfst wereldwijd zal worden verkocht. Er was ook een  ‘Wild Card Week’, waarbij fans suggesties konden doen voor bijkomende locaties die niet zijn opgenomen in de oorspronkelijke lijst met bestemmingen.

‘We zijn opgetogen dat we de Monopoly-fans kunnen betrekken bij de keuze van de steden die het nieuwe MONOPOLY HERE & NOW: WERELDEDITIE zullen sieren’, zegt Jonathan Berkowitz, vicevoorzitter global marketing van de games-afdeling bij Hasbro. ‘Deze innoverende campagne, waarbij we onze fans de kans geven om het nieuwe spel te helpen vormgeven, toont aan dat we inspanningen blijven leveren om het merk MONOPOLY relevant te houden.’

De steden die de MONOPOLY HERE & NOW: WERELDEDITIE-spellen hebben gehaald zullen worden aangekondigd op 19 maart, niet toevallig Wereld MONOPOLY-dag en tegelijk de officiële verjaardag van het merk. MONOPOLY HERE & NOW: WERELDEDITIE is verkrijgbaar vanaf komende herfst, en zal meer nieuwigheden bevatten dan alleen maar de locaties. In de doos zullen spelers pionnen vinden die verwijzen naar wereldberoemde bezienswaardigheden, maar ook het spel zelf wordt anders gespeeld. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk zo veel mogelijk locaties aan te doen en stempels op je paspoort te verzamelen. De spelers ontvangen een soort van toeristenbelasting van de tegenstanders die op hun locaties terechtkomen. Degene die als eerste zijn paspoort vol heeft, wint. 

Laatst aangepast op vrijdag, 13 maart 2015 13:46
Meer in deze categorie: