Ontdek de nieuwe MaxiCosi AxissFix: Veiligheid in een handomdraai !

13 maart 2015

MaxiCosi, de marktleider in het ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen voor kinderen, introduceert een baanbrekende autostoel voor kinderen: de AxissFix. 

Deze nieuwe aanvulling op het Axiss-gamma is volledig in overeenstemming met de nieuwste EU-regelwetgeving betreffende autostoelen voor veiliger vervoer van kinderen in de auto.

De Maxi­Cosi AxissFix is de allereerste draaibare peuterautostoel die volledig voldoet aan de nieuwe Europese i­Size (R129) wetgeving. Deze richtlijn, die bepaalt dat kinderen achterwaarts moeten vervoerd worden tot ten minste 15 maanden oud, is in 2013 ingevoerd. De maatregel, die actief werd gesteund door Maxi­Cosi, volgde op jarenlang onderzoek waarin herhaaldelijk werd bevestigd dat baby’s vijf keer veiliger zitten wanneer ze in een achterwaarts gerichte autostoel vervoerd worden tot ten minste 15 maanden oud. De nieuwe AxissFix gaat nog een stap verder in kindveiligheid, omdat het niet alleen achterwaarts gericht reizen tot 15 maanden ondersteunt, maar ook tot 87 cm groot. Dat komt overeen met een leeftijd van ongeveer twee jaar, meer dan de standaard­ EU vereisten. Om de veiligheid nog te verhogen, maakt de AxissFix gebruik van het ISOFIX­installatiesysteem. Dit systeem zorgt voor een bijzonder veilige bevestiging en een gemakkelijke installatie. Onderdeel hiervan is Maxi­Cosi’s eigen Top Tetherbevestigingsband. Zichtbare en hoorbare indicatoren bevestigen dat het systeem correct is geïnstalleerd.

Gebruiksgemak: draait 360° voor maximale gebruiksvriendelijkheid

Bovenop de allernieuwste veiligheidskwalificaties biedt de AxissFix drukbezette ouders nog een ander hooggewaardeerd voordeel: gebruiksgemak. De AxissFix kan immers 360° draaien. Dat is ideaal wanneer kleine baby’tjes grotere en zwaardere peuters worden. Dankzij de 360° draaiende stoel kunnen ouders hun kind in de auto plaatsen en het veiligheidsharnas vastmaken terwijl de stoel naar hun toe gedraaid staat. Wanneer ze klaar zijn, moeten ze de stoel alleen nog in de achterwaartse positie draaien. De AxissFix­draaiactie heeft nog een voordeel: hierdoor kunt u gemakkelijk wisselen tussen achterwaarts en voorwaarts gericht reizen zodra een kind groter dan 87 cm is geworden (en ouder dan minimaal 15 maanden). U kunt gewoon het centrale dashboard gebruiken om de stoel te ontgrendelen en in de nieuwe reisrichting te draaien. De stoel hoeft niet opnieuw geïnstalleerd te worden.

Gebruiksduur: kan gebruikt worden vanaf 4/6 maanden tot 4 jaar (105 cm)

AxissFix is ontworpen voor ouders van wie het kind klaar is om over te stappen naar een peuterautostoel wanneer hun veiligheidsdraagmand of baby­autostoeltje te klein geworden is. Doordat de AxissFix 360° draaibaar is, kan hij eerst worden gebruikt als achterwaarts gerichte autostoel, vanaf de leeftijd van ongeveer vier maanden tot ongeveer twee jaar (61 cm tot 87 cm). Zodra het kind groter is dan 76 cm (of ouder dan ten minste 15 maanden), kan de stoel voorwaarts worden gedraaid en gebruikt worden tot 105 cm (ongeveer vier jaar oud). Een kleurenindicator naast de hoofdsteun helpt de ouders om te weten wanneer het tijd is om van achterwaarts naar voorwaarts gericht over te schakelen. Maxi­Cosi raadt aan om een kind zo lang mogelijk achterwaarts te laten vervoeren om het hoofd en de nek van de jonge peuter te beschermen.

Comfort: de stoel die meegroeit met het kind

Bovenop het verlengen van de periode van achterwaarts gericht reizen tot 15 maanden, zorgt de iSize­standaard er ook voor dat het kind beter in zijn of haar autostoel past. AxissFix is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 61 cm en 105 cm. Daarmee garandeert hij de hoogste veiligheid en het grootste comfort voor elk kind tijdens deze belangrijke ontwikkelingsfase. Zo kan de hoofdsteun op zeven verschillende posities worden versteld, zodat de stoel meegroeit met uw kind. De gordel past zich daaraan aan. De autostoel heeft vier zit­ en slaapstanden in beide reisrichtingen. De goed opgevulde stoel heeft extra ergonomische vulling in het kussen, de rugsteun en de hoofdsteun.

Accessoires: bescherming en comfort

Om het beeld compleet te maken is de AxissFix beschikbaar met een gamma aan accessoires, zoals een comfortkussen voor extra steun voor jonge peuters, een zonnescherm om achterwaarts reizende jonge peuters te beschermen tegen de zonnestralen, een zomerhoes en een bekerhouder om een drinkbeker in op te bergen.

• Handige 360° draaibare autostoel
• In overeenstemming met de i­Size (R129) wetgeving
• Vanaf 4/6 maanden achterwaarts vervoer tot 2 jaar (87 cm) en voorwaarts gericht vervoer vanaf 2 jaar tot 4 jaar (105 cm)
• Groeit mee met het kind

Consumentenprijs: 449 EUR (incl. BTW) www.maxi­cosi.be/AxissFix

Meer in deze categorie: