Jumbo stopt Stratego in vintage jasje

14 oktober 2014

Op zoek gaan naar de vlag van het vijandige leger en tegelijkertijd je eigen vlag met hand en tand beschermen. Dat is het principe van Stratego, een bordspel met een traditie van al meer dan een halve eeuw. Om deze rijke geschiedenis in de verf te zetten, pakt Jumbo nu uit met een stijlvolle vintage uitvoering van dit strategische bordspel.

Stratego werd tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgedacht en sinds de jaren vijftig succesvol op de markt gebracht door koninklijke Jumbo. In de lopen der jaren zijn er tientallen verschillende versies van op de markt gebracht. Met verschillende soorten speelstukken (in hout of in plastic), met verschillende afmetingen (van reisversie tot groot speelbord), alsook in verschillende thema’s (met onder andere versies rond Lord of the Rings, Star Wars en Marvel). Maar het doel van het spel bleef wel altijd hetzelfde: je strijdpionnen tactisch inzetten om je een weg te kunnen banen naar de vlag van je tegenstander.

Bedenk een slim aanvalsplan

In Stratego strijd jij als opperbevelhebber tegen een andere leger. Ieder leger verbergt zijn vlag en probeert die van zijn tegenstander te veroveren. Stuur je verkenners als eerste op pad, maar let op je voetstappen! Je tegenstander heeft overal bommen verstopt. Hou je mineur dus maar in je buurt en bewaak je maarschalk. Gebruik je spion om de maarschalk van de tegenstander uit te schakelen. Zoek je een weg tussen de twee meren, maar verlies je eigen vlag zeker niet uit het oog. Wie als eerste aan de haal gaat met de vaandel van zijn tegenstander wint resoluut de veldslag.

Prachtige luxe-uitvoering

Bij Jumbo is men heel erg trots op deze evergreen, en daarom pakt men dit jaar uit met een bijzondere vintage uitvoering van het bordspel. Deze omvat een luxueus speelbord, met daarop alle originele rangen gedrukt, en 80 prachtig met kantelen afgewerkte speelstukken. Alsof dat niet genoeg is, krijg je dit alles ook nog eens geleverd in een stijlvolle houten doos. Zo wordt dit spel een pronkstuk in iedere huiskamer.

  

Laatst aangepast op dinsdag, 14 oktober 2014 10:14
Meer in deze categorie: