Muzikale reis door de tijd

12 december 2022

Met de feesten in aantocht denken heel wat mensen eraan om een leuk partyspel in huis te halen. Een titel die de komende maand in heel wat huiskamers op tafel zal komen is Hitster van Jumbo. Hitster is een kaartspel dat een beroep doet op je muzikale kennis, en nog meer op jouw inschattingsvermogen voor wat betreft jaartallen.

Muzikale ketting

De bedoeling van het spel is om al eerste een muzikale ketting van tien songs te maken. Die ketting begint telkens met één kaartje dat op tafel wordt gelegd, met titel, uitvoerder en jaartal voor iedereen zichtbaar. Van de volgende kaartjes blijven deze gegevens in eerste instantie verborgen, want zij liggen omgedraaid, met een QR-code naar boven.

Met de speciale Hitster-app kan je deze code scannen, waarna via Spotify een nummer begint te spelen. Een Spotify Premium account is hierbij niet noodzakelijk, maar het geeft wel de beste ervaring omdat de song dan automatisch en anoniem begint af te spelen. Vervolgens moet de speler raden of het nummer op de tijdlijn voor of na zijn eerste kaart geplaatst moet worden. Is hij juist, dan mag de kaart blijven liggen, en wordt de tijdlijn uitgebreid. Bij een foute gok verdwijnt de kaart terug van tafel.

Van de 50’s tot de 2020’s

In het begin van het spel lukt het juist leggen van de kaartjes vrij aardig – zeker als je te maken hebt nummers uit verschillende decennia. Maar hoe meer kaarten er al op de tijdlijn liggen, hoe preciezer je het jaartal moet inschatten. Dat maakt dat het vanaf de zesde of zevende kaart plots een stuk moeilijker wordt. De speler die als eerste tien kaarten juist kan leggen, wint het spel. De Hitster-tokens zorgen trouwens voor wat extra spanning, want deze kunnen ingezet worden om een nummer te skippen of om een kaart te ‘stelen’ wanneer je denkt dat een andere speler zijn kaart verkeerd geplaatst heeft.

Hitster neemt je mee op een muzikale reis door de tijd, van de jaren ’50 tot en met de 2020’s. Het spel bevat een pak internationale artiesten, maar ook Nederlandstalige nummers. Dat maakt van Hitster een spel dat een heel breed publiek kan aanspreken.

 

Laatst aangepast op maandag, 12 december 2022 13:25
Meer in deze categorie: