Asmodee lanceert nieuw label ‘Unbox now’

02 december 2022

Asmodee is klaar voor de cadeautjesperiode. De sterke productlijn van de spellenverdeler wordt vanaf nu ondersteund door de introductie van een nieuw, overkoepelend label ‘Unbox Now’, dat ouders en kinderen zal begeleiden naar het meest geschikte spel.

‘Unbox Now by Asmodee’ is een label dat wordt toegekend aan een selectie spellen uit de Asmodee-catalogus. “Bij Asmodee hebben we natuurlijk spellen van verschillende uitgevers, met allemaal een eigen logo”, zo vertelt Bert De Smet, directeur van Asmodee België. “Er was dus geen gemeenschappelijk merk om mee naar buiten te komen. Dat willen we nu gaan doen met ‘Unbox Now’. Deze naam is een verwijzing naar de unieke ervaring van het openen van een nieuwe speldoos en het opsnuiven van die bijzondere geur.”

Lancering met 10 klassiekers

Het ‘Unbox Now’ assortiment gaat van start met 10 gezelschapsspellen: Ticket to Ride Europe, Ticket to Ride US, Splendor, Concept, Dixit, Unlock!, 7 Wonders, 7 Wonders Duel, Pandemic en Azul. “We hebben in eerste instantie gekozen voor tien evergreens uit ons assortiment”, aldus Bert De Smet. “In een volgende fase willen we dit natuurlijk verder gaan uitbreiden, bijvoorbeeld met enkele van onze partyspellen. Het label moet spelers ook helpen om andere spellen te ontdekken. Want we hebben onze selectie zo gemaakt dat wie één van de ‘Unbox Now’ spellen leuk vindt, ook heel graag zal spelen met de andere spellen uit het aanbod.”

Een spel op de kersttafel

De lancering van ‘Unbox Now’ speelt ook in op de bevindingen van een onderzoek dat Asmodee liet uitvoeren bij 1000 Belgen. Daaruit blijkt dat maar liefst 53% van de Belgen overweegt om tijdens de eindejaarsperiode een spel als cadeau te geven. Ongeveer 80% van de respondenten geeft aan dat er thuis nog regelmatig een gezelschapsspel gespeeld wordt. En ruim de helft van de Belgen verwacht dat er ook tijdens de aankomende eindejaarsfeesten – eenmaal de kerstkalkoen plaats heeft geruimd – een spel op tafel zal verschijnen.

Corona-effect

Er werd ook onderzocht welk type spellen de spelers verkiezen. Bordspellen (54%) liggen bij de Belg nog steeds in de bovenste schuif. Familiespellen (41%), Denkspellen/Strategische spellen (37%), Kaartspellen (30%) en Creatieve spellen (26%) vervolledigen de top 5. Opvallend is dat maar liefst 23% aangeeft dat een spel gerust langer dan 90 minuten mag duren! Ook het corona-effect blijkt volgens de studie nog lang niet uitgewerkt. Zo’n 30% van de Belgen geeft aan nog steeds meer spellen te spelen dan voor de pandemie.

www.unboxnow.be

Meer in deze categorie: