Playmobil - wat te verwachten in het najaar 2021

22 september 2021

Dit najaar komen er verschillende nieuwe thema’s uit, maar blijven ook de klassieke thema’s, zoals Police en Ponyfarm, belangrijk.

City Action Police

Eén van de meest herkenbare Playmobil thema’s is Police. Het politiebureau is al jaren het sterke anker van het thema en het assortiment is dit voorjaar uitgebreid met enkele nieuwe speelsets. Ook is de verpakking onder handen genomen en is de interactie tussen boeven en politieagenten extra verduidelijkt: kids kunnen gelijk spelen!Dit najaar komen weliswaar geen nieuwe sets op de markt, desalniettemin ondersteunen wij de bestaande sets met een sterke marketingcampagne, waaronder TV-zichtbaarheid en natuurlijk het onder kinderen zo populaire YouTube.

City Action Cargo

Een nieuw onderdeel van de City Action lijn is het haventhema. Met de portaalkraan kunnen de goederen moeiteloos van het containership worden geladen en gelost. De speelsets kunnen gemakkelijk met elkaar worden verbonden om een complete haven te creëren. Gedurende de marketingcampagne ligt de nadruk met name op het containerschip (70769), de portaalkraan (70770) en de truck met aanhanger (70771).

Doelgroep: 4-10 jaar

Country Ponyfarm

Dit voorjaar zijn meerdere speelsets gelanceerd en afgelopen augustus is dit thema verder uitgebreid met verzamelpony’s, een mobiele hoefsmid en een pony-café. Met dit klassieke thema dat onder Country valt kunnen kinderen hun eigen paardenboerderij beginnen. Playmobil zal dit najaar veelvuldig aanwezig zijn met een sterke marketingmix, naast TV en YouTube ook binnen de in-app gaming wereld (commercial break tijdens het gamen op je telefoon/tablet).

Doelgroep: 4-10 jaar

Novelmore

Novelmore behoort ondertussen tot de klassiekers met de kastelen van zowel de Novelmore ridders als de Burnham Raiders, maar elk jaar wordt dit thema verder uitgebreid. In het voorjaar kwamen de Zeppelin en het Vuurschip op de markt en afgelopen augustus is de nieuwe wereld van Violet Vale geïntroduceerd. In deze nieuwe wereld nemen de tovenaars het op tegen de demonen die elke kans aangrijpen om problemen in Violet Vale te veroorzaken. Naast de speelsets volgt dit najaar seizoen 2 van de YouTube-serie op het Playmobil-kanaal op YouTube, uiteraard met de avonturen van Violet Vale in de hoofdrol. Zowel de sets als de YouTube-serie zullen veelvuldig ondersteund worden in het najaar.

Doelgroep: 4-10 jaar

Dino Rise – Dino Rock

De avonturen van Dino Rise zijn dit voorjaar gestart met meerdere speelsets en een 7-delige YouTube-serie. Op 17 september wordt dit uitgebreid met het hoofditem binnen de verhaallijn, Dino Rock. De tieners van Team Dino Rise moeten voorkomen dat de portaalstenen uit de Rock worden verwijderd, maar gelukkig bevat Dino Rock ook een dinosaurus die uit zelfverdediging uit de rots springt om de boel te beschermen. De speelset bevat licht-, geluids- en trilfuncties. Dit najaar wordt de YouTube-serie net zoals in het voorjaar sterk ondersteund en de speelsets zullen zichtbaar zijn via verschillende media-uitingen.

Doelgroep: 5-10 jaar

Adventures of Ayuma

Op 8 oktober wordt een nieuw thema gelanceerd met verschillende feeën in de hoofdrol. De doelgroep is iets ouder dan de blauwe speelsets, maar ook hier speelt het verhaal zich af rond de strijd tussen goed en kwaad. De Bat Fairies proberen tevergeefs de energiekristallen van de Crystal Fairies te stelen om de sprookjeswereld op z’n kop te zetten. De speelsets zorgen voor veel interactiviteit, bijvoorbeeld de Boom der Wijsheid beantwoordt middels de 12-zijdige dobbelsteen alle vragen die de Fairies stellen en de Gemeenschappelijk boom bevat een sterrenprojector, zodat niet alleen de Fairies maar ook de spelende kinderen van de verlichte sterrenhemel kunnen genieten. Vanaf dit najaar zijn de avonturen van de Fairies te volgen in hun eigen YouTube-serie. Het thema en de YouTube-serie wordt vanaf moment van release volop ondersteund.

Doelgroep: 7-12 jaar

Movie Cars: James Bond Aston Martin DB5 & The A-Team

Voor de film- en serieliefhebber komen op 15 oktober twee prachtige speelsets uit. De Aston Martin uit de bekende 007 filmreeks bevat vele functies, waaronder een afneembaar dak, draaibare kentekenplaten en uitschuifbare machinegeweren verwerkt in de koplampen. Daarnaast bevat de set 4 personages: James Bond, Goldfinger, Oddjob en een handlanger van Goldfinger. Een echte musthave voor de fans! De bus van The A-Team bevat de 4 hoofdpersonages met bijbehorende accessoires en de zijdeur kan zijdelings worden geopend.

Doelgroep: 5-99 jaar

Mocht u meer informatie willen, neem contact op met uw Playmobil-contactpersoon.

www.playmobil.be

Laatst aangepast op vrijdag, 24 september 2021 15:04
Meer in deze categorie: