Nieuw bij eKoala: eKofood

31 mei 2021

De eKofood borden zijn, net als alle andere eKoala producten, gemaakt van 100% bioplastic en zijn 100% biologisch afbreekbaar. De bestaande eetsets mogen gebruikt worden in de microgolfoven, maar eKofood is nu ook vaatwasbestendig! eKofood wordt individueel verkocht, zonder verpakking, enkel met een zelfklevend etiket waarop alle informatie te vinden is.  

De bestaande tableware is, naast de fellere kleuren, ook beschikbaar in bruin- en grijstinten.  Er zijn verschillende verpakkingen mogelijk (eetset, aparte borden, aparte bekers, apart bestek).

Laten we nog even samenvatten. Wat maakt eKoala producten zo bijzonder en anders?

1. Ze zijn volledig gemaakt van bioplastic. Onze producten zijn niet gemaakt van bamboe, ze bevatten geen bamboe. Het bioplastic dat we gebruiken is een patent van een Italiaans bedrijf, het heet MATER-BI en wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare bronnen zoals maïs en plantaardige oliën.

2. Onze producten verschillen van die in traditioneel plastic omdat het bioplastic waarvan ze zijn gemaakt, wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen (grondstoffen van plantaardige oorsprong) en niet uit fossiele bronnen (olie).

3. Aangezien onze producten volledig gemaakt zijn van bioplastic, zijn ze ook biologisch afbreekbaar. Worden ze per ongeluk in ons milieu achtergelaten, dan zullen ze in veel kortere tijd biologisch afgebroken worden dan traditioneel plastic, zonder verontreinigende stoffen of microplastics vrij te geven.

4. Alle eKoala producten worden gemaakt in Italië (echt!). eKoala is gevestigd in Lombardije, halverwege tussen Milaan en Bergamo. Al onze leveranciers zijn gevestigd in de buurt:

- de grondstof wordt geproduceerd in Italië en is een octrooi van dezelfde fabrikant;

- de producten zijn gemaakt door een Lombardfabrikant;

- al onze verpakkingen worden gemaakt door lokale papierfabrieken.

En aan het einde van de hele supply chain is eKoala degene die elk stuk dat op de markt wordt gebracht controleert.

Word lid van de eKoala B2B groep op facebook

eKoala heeft een facebook groep opgericht, gericht aan alle retailers uit de sector. De groep wordt gebruikt om details en uitleg te geven over bioplastic, om u te informeren over belangrijke onderwerpen met betrekking tot de eKoala-producten. Je vindt er informatie en promotiemateriaal en kan er rechtstreeks vragen stellen. Uiteraard kan je ons ook steeds contacteren.

Interesse? Word hier lid van de groep en volg alles op de voet.

www.ekoala.eu

distributie Belux: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.malin-agency.be       

Laatst aangepast op dinsdag, 01 juni 2021 13:19
Meer in deze categorie: