Alweer een trofee voor Smart

21 november 2018

Ook in Nederland was Smart met 3 producten genomineerd voor Speelgoed vn het jaar. Hier werd er één trofee mee naar huis genomen, door Squirrels Go Nuts.

Het juryrapport wordt uitgelegd waarom men zo enthousiast is over Squirrels Go Nuts. “Een totaal nieuwe 3D variant op de spellen van Smart. Je moet niet alleen van links naar rechts schuiven maar ook zorgen dat de nootjes onder de grond verdwijnen. En dat is grappig. Leuke en mooie vormgeving. Een spel dat goed past bij de leeftijd.”

Ook de ontwikkelingspsycholoog gaf een toelichting over het product: “Squirrels go Nuts is een mooie en leuk vorm gegeven smartgame voor één persoon (maar er mag natuurlijk samengewerkt worden). Het bestaat uit een vierkant bord waarop een aantal rechthoekige stukken verschoven moeten worden om vanuit een bepaalde beginsituatie een probleem op te lossen. Op de meeste stukken zit een eekhoorn met daarvoor een gaatje waarin een eikel ligt. Door de stukken op de juiste manier te verschuiven vallen de eikels in de juiste gaatjes op het speelbord.”

Meer in deze categorie: