Scrabble viert 70e verjaardag met jubileumuitgave

18 juli 2018

Het spel Scrabble heeft een heus traject afgelegd om te geraken waar het nu staat. Het ontstaan van het spel gaat bovendien al een hele tijd terug in de tijd.

Zo probeerde Alfred Mosher Butts, de bedenker van Scrabble, jarenlang zonder succes zijn bordspel aan de man te brengen. Pas toen hij in 1938 het idee kreeg om het spelconcept de vorm van een kruiswoordpuzzel te geven, ging de bal aan het rollen. En zelfs dan duurde het nog tien jaar alvorens het spel in 1948 werd opgepikt en gelanceerd door James Brunot. Mits enkele aanpassingen, de plaatsing van premievakjes en de naamsverandering naar Scrabble, kwam het van de grond.

70 jaar later is het nog steeds een klassieker onder de bordspellen, waarbij je aan de hand van letterblokjes met verschillende waarden spelers moet uitdagen. Taalfans kunnen in hun handen wrijven, want om dat jubileum te vieren, wordt het immer populaire bordspel in een fris jasje gestoken. Een zwarte uitvoering met folieletters voor zowel het bord als de letterblokjes en een limited edition verpakking met gebosseleerde voorkant en foliedruk, geven het spel de nodige klasse.

Deze jubileumuitgave van het populaire spel voor taalfanaten staat volledig in het teken van doorlopende taalverandering en het leren van nieuwe woorden. Scrabble is meer dan een spel, want telkens als je speelt, leer je nieuwe woorden!

Meer in deze categorie: