Bumba Verstoppertje Spelen

30 oktober 2017

Speel vanaf nu samen met je kind Bumba verstoppertje. Verstop Bumba in huis waarna hij geluidjes maakt voor het kind om hem te vinden. Zoeken maar!

Niveau 1: baby (6-12 maanden)

Baby’s raken rond deze leeftijd steeds meer vertrouwd met hun vaste omgeving en hun verzorgers, maar ze beseffen nog niet dat iets blijft bestaan als ze het niet meer kunnen zien. Als papa of mama verdwijnen begrijpt een baby niet dat ze ook weer terugkomen. Daar kun je met Bumba goed op inspelen. Door Bumba onder een (zak)doek te leggen, is Bumba ‘weg’, maar door de geluidjes die Bumba maakt is ze er wel nog en leert je baby dat iets niet perse verdwenen is als hij/zij het niet kan zien.

Niveau 2: dreumes (1- 2,5 jaar)

Het moment is aangebroken dat jouw kleintje de wereld wil verkennen en zelf op onderzoek uitgaat. Met Bumba stimuleer je de fysieke ontwikkeling van je dreumes, door middel van bijvoorbeeld kruipen en stappen. Leg een aantal voorwerpen op een kleine afstand om het kind heen. Verstop Bumba achter een van de voorwerpen en laat de zoektocht naar Bumba beginnen!

Niveau 3: Peuter (2,5- 4 jaar)

Peuters durven en kunnen steeds meer. In deze fase is het belangrijk om al spelend de taalontwikkeling te stimuleren. In het spel kan je samen met de peuter de afbeeldingen op de bijgeleverde plaatjes benoemen. Pak 3 kaartjes en verstop Bumba op een van de drie plekken die op de kaartjes te zien zijn.

Tip: Het spel kan ook met meerdere peuters tegelijk gespeeld worden. Peuters die met andere kinderen spelen worden namelijk gestimuleerd in hun sociale ontwikkeling.

Bumba verstoppertje spelen

- Te spelen in 3 niveaus
- Speltechniek ontwikkeld in samenwerking met pedagoog
- Spel kan jaren mee

Speleigenschappen:
Voor: 2+ spelers
Vanaf: 6 maanden
Speelduur: ca. 10 minuten
Adviesprijs: €14,99

Inhoud spel:
- 24 kaartjes met afbeeldingen
- Bumba met geluid
- Spelregels

Meer in deze categorie: