Tour de France bordspel

27 september 2017

Na mooie games rond televisiehypes als De Mol en De Slimste Mens ter Wereld, heeft Just Games nu een game rond de Tour de France ontwikkeld. Een prachtig bordspel op maat van wielerliefhebbers.

Een wielerronde vertalen naar een bordspel…Dat zou je kunnen oplossen door voortdurend om het hoogst te dobbelen, maar Just Games heeft het een pak ambitieuzer aangepakt, en het spel vol wielergerelateerde wendingen gestopt. Maar leg de spelregels nooit te ver weg, want er is heel wat om rekening mee te houden. Zeker in het begin is het dus een kwestie van goed op te letten.


In Tour de France sta je als speler aan het hoofd van een wielerteam van drie renners. Het doel is natuurlijk om met je team een zo goed mogelijke tijd neer te zetten en met jouw team het geel te pakken. Dankzij dubbelzijdige spelbord kunnen er zowel vlakke etappes als bergritten gereden worden.


Spelers verschuiven hun renners over het speelbord na het op tafel leggen van de secondekaarten. Maar toch is het spel veel meer dan een optelsom van de uitgedeelde kaarten. Ook met mindere kaarten kan je mits de juiste tactiek de wedstrijd nog naar je hand zetten. Valpartijen, windvoordeel, tussensprints en bonificaties, beklimmingen, het zijn allemaal elementen die de wedstrijd plots een andere wending kunnen geven, zodat de spanning tot het einde verzekerd blijft.

Laatst aangepast op woensdag, 27 september 2017 12:20
Meer in deze categorie: