Stabilo maakt leren voor kinderen leuk en makkelijk!

28 augustus 2017

De grote terugkeer naar school is altijd een belangrijk moment voor zowel groot als klein. Met een combinatie van stress en opwinding zijn deze jaren uiterst belangrijk voor kinderen en zeker voor de hele kleintjes die leren lezen en schrijven.

In samenwerking met het Schreibmotorik Instituut, een laboratorium toegewijd aan het leren schrijven, staat STABILO ouders en leerkrachten bij door hen de juiste tools te geven om de opleiding van kinderen tot een succes te brengen.

Ondanks er steeds minder met de hand geschreven wordt, hoeven we de voordelen van schrijven met de hand niet meer te bewijzen: 

•Verbetert de spelling

•Verhoogt de leesvaardigheden

•Betere resultaten voor de kinderen

•Noodzakelijk voor de motorische ontwikkeling van het kind

•Stimuleert de communicatie

•Vergemakkelijkt het nemen van notities

HET SLEUTELBEGRIP VAN LEREN SCHRIJVEN? ERGONOMIE!

STABILO verricht ondertussen meer dan 20 jaar onderzoek naar de ontwikkeling van producten die aangepast zijn aan de leeftijd en aan de maat van de hand van de kinderen. Zo begeleidt het Duitse merk, nota bene de schrijfexpert bij uitstek, hen tijdens hun eerste schrijfpogingen in de lagere school.

EASYStart voor de eerste lettertjes

Wetenschappelijk onderzoek door het Schreibmotorik Instituut toont aan dat een slechte pen een oorzaak kan zijn van slecht schrijven bij kinderen.

Leesbaar en moeiteloos schrijven begint bij een ontspannen en correcte manier van vasthouden. Daarbovenop draagt een goed leesbaar handschrift volgens verschillende wetenschapper bij tot een geslaagde schooltoekomst. Als antwoord op deze toch wel belangrijke nood ontwikkelt STABILO een collectie toegespitst op het leren schrijven: EASYstart. Verschillende producten voor links- en rechtshandigen maken het schrijven zo comfortabel mogelijk. Met revolutionaire vormen, unieke, uitgeholde plaatsingen zorgen deze tools ervoor dat de kleine vingers automatisch hun plaats vinden in een comfortabele positie.

EEN COLLECTIE DIE WORDT AANGERADEN DOOR EXPERTEN

Sinds de lancering van het Duitse gamma raden deskundigen op vlak van ergonomie de EASYstart-collectie aan. Hij sleepte ondertussen tal van prijzen in de wacht: STABILO EASY COLORS won de Product Award 2010, STABILO EASY original won de PLUS X AWARD® 2015…

Deze verschillende onderscheidingen zijn een teken van innovatie en kwaliteit van de producten.

« Als wetenschapper adviseer ik de potloden van STABILO EASY start. Ouders maken een uitstekende keuze door voor deze producten te kiezen voor hun kinderen. « Dr. Ralph Bruder, hoofd van The Institute of Ergonomics at Darmstadt University.

DE PERFECTE TOOL VOOR ELKE LEEFTIJD - ZOWEL VOOR LINKS- ALS RECHTSHANDIGENDe STABILO EASYstart familie heeft een aangepast potlood, vul- of balpen voor elk kinderhandje van 5 tot 8 jaar. Alle kinderen kunnen zo het plezier van schrijven, tekenen en kleuren zonder vermoeidheid  waarderen.

STABILO EASYoriginal

Hij is de koning in het klaslokaal! De rollerbal blijft al 10 jaar verleiden dankzij de combinatie van trendy kleuren en vooral het bijzonder ergonomisch design. Bovendien is zijn gebruik veelvuldig dankzij de vullingen (in zwarte kunststof).

Voor beginnende schrijvers vanaf 6 jaar. Vanaf 6 euro

STABILO EASYcolors

STABILO EASYgraph

Door de driehoekige vorm en unieke grip leren kinderen van 5 jaar en ouder intuïtief gebruik maken van deze kleur- en schrijfpotloden. Ze liggen ontspannen in de hand waardoor hun vingers automatisch een natuurlijke en comfortabele positie vinden.Een speciaal formaat van potlood vraagt ook een aangepaste slijper. De EASYsharpner past met zijn ergonomische vorm bij de EASYcolors en EASYgraph.

EASYsharpner: €4,75/ slijper

EASYcolors: vanaf €15,50/ pakket van 12 potloden.

EASYgraph: €1,25/ potlood

STABILO EASYergo 3.15  STABILO EASYergo 1.4

Dit vulpotlood past zich aan aan de anatomische eigenschappen van de hand van een kind. Beschikbaar met een dikkere en robuustere vulling van 3,15mm voor kinderen vanaf 5 jaar en een fijnere vulling van 1,4mm voor  grotere kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

EASYYergo: €8,90/vulpotlood

DE NIEUWKOMER-  STABILO EASYbirdy

Deze ergonomische vulpen ontwikkelde STABILO speciaal voor kinderen die graag hun schrijfvaardigheid willen verbeteren.

EASYbirdy is uniek want de punt kan in drie verschillende posities gebruikt worden. Zo vindt elk kind zijn eigen, ideale houding.

Voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf €15,00/vulpen

STIMULERENDE KLEUREN

Starten op school is voor kinderen altijd spannend en soms ook ietwat stresserend. Daarom willen ouders het hun kinderen nog gemakkelijker maken. Om ze bij te staan in deze speciale periode en om kinderen te motiveren, zijn de producten beschikbaar in leuke, levendige kleuren.

Leren schrijven was nog nooit zo leuk!

LIMITED EDITIONS

Voor de kleine schrijfhelden, bestaat er nu de STABILO EASYoriginal Marbled Colors Edition. Een gevlekte versie die ergonomie en trends combineert. Het gemarmerd effect wordt verkregen door een special vervaardigingsproces dat elke pen uniek maakt.

5 kleurencombinaties zijn beschikbaar voor rechtshandigen en 2 voor linkshandigen.

Meer in deze categorie: