Kinderen tekenen ideale thuis met SOS Kinderdorpen ambassadrice Kim Gevaert

23 november 2016
in Events

Samen met Kim Gevaert, ambassadrice voor SOS Kinderdorpen, kwamen tientallen Belgische kinderen in het Paleis op de Meir bijeen voor de actie “Tekenen voor een Betere Wereld”. Die actie is een initiatief van Crayola, de producent van knutsel- en tekengerei, die de creativiteit van kinderen wil stimuleren om geld op te halen voor SOS Kinderdorpen.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen hun tekening met thema ‘de ideale thuis voor ieder kind’ insturen via het platform Crayolahelpt.be tot en met 14 november. Vanaf 31 oktober kan iedereen SOS Kinderdorpen steunen door geld te doneren aan zijn of haar favoriete tekening. De opbrengst zal gebruikt worden om de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen te financieren. Zo kunnen nog meer kinderen opgroeien in een fijne thuisomgeving.


Actie voor SOS Kinderdorpen
Vanaf 31 oktober kan iedereen geld bieden voor zijn favoriete tekening via het platform Crayolahelpt.be. De tekeningen kunnen ook via sociale media gedeeld worden om zo familie en vrienden op te roepen om geld te storten. Het geld dat met de actie wordt opgehaald is ten voordele van de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Het doel van die programma’s is de zelfredzaamheid van de meest kwetsbare families versterken, zodat ze op lange termijn voor hun kinderen kunnen blijven zorgen. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia.

Meer in deze categorie: