Clicformers en Dreamfestival slaan de handen in elkaar

05 maart 2018
in Events

Op 9 december 2017 zijn de organisatoren van het DREAMFESTIVAL in Wuustwezel met een wel erg originele fondsenwervingsactie gestart ten voordele van hun VZW 22Q13. Vanaf die dag en tot in juni 2018 kan het publiek bij de VZW bouwblokjes van Clicformers aankopen - deze blokjes zullen de komende maanden uitgroeien tot een groot 2D tapijt.

De VZW gaat voor een wereldrecord en tracht om een tapijt met minstens 50.000 Clicformers blokjes te maken. Het tapijt zal gebouwd worden door de BO-school Berkenbeek – een echte groepsopdracht waarbij werkelijk iedereen, ongeacht haar of zijn mogelijkheden, aan kan meebouwen. Het doel van deze actie is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar medicatie en behandeling van deze zeldzame genetische aandoening van het chromosoom 22q13.

Met dit wereldrecord willen Clicformers en de VZW op een kleurrijke en originele manier aandacht vragen voor deze aandoening. Het gigantische bouwwerk zal onthuld worden op 24 juni 2018 – het wordt een geweldige apotheose van maandenlang werven. We hopen op deze manier het evenement ook levendig te houden bij het publiek doorheen het jaar, samen aftellen naar de grote dag die volledig in het teken staat van de VZW. Het beeld dat het tapijt zal onthullen is ook niet zomaar gekozen : we leggen de nadruk op de vrijheid die alle kinderen in deze wereld verdienen.

Via de website www.dreamfestival.be kan men online geld doneren. Per gedoneerde €1 komen er 4 blokjes bij aan het tapijt. We gaan voor minstens 50.000 blokjes, die na de actie worden weggeschonken aan de kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen in het Antwerpse.

Contact : Lore Van Aert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer in deze categorie: